Žádost o azyl se mění v děsivou noční můru v hororu JEHO DŮM

Imigrantský snímek debutujícího režiséra Remiho Weekse slibuje sociální horor plný děsivých přízraků minulosti

Přidělili jim dům, ze kterého nemůžou odejít. V jeho zdech se ale skrývá něco ďábelského. Netflix rozšiřuje svoji halloweenskou nabídku o mrazivou duchařinu JEHO DŮM (HIS HOUSE), ve které se dva mladí uchazeči o azyl musí postavit bezvýchodné noční můře.

Manželský pár z Jižního Súdánu chtěl v Anglii začít nový život. Jenže oba pronásledují děsivé přízraky spojené s jejich vlastní minulostí a válečnými hrůzami, před kterými uprchli ze své vlastní země.

Celovečerní debut režiséra a scénáristy Remiho Weekese v sobě spojuje klasický duchařský horor s mnohovrstevnatým dramatem. Už první upoutávka dává ve velkém ochutnat hutnou atmosféru a absolutní bezvýchodnosti filmu, kdy jsou oba hrdinové postaveni před znepokojivou volbu. Mají zůstat uvězněni ve strašidelném domě uprostřed cizí země, nebo být deportováni zpět do válkou zmítaného domova?

Snímek se dočkal nadšeného přijetí už při své celosvětové premiéře na filmovém festivalu Sundance. Podle prvních ohlasů se můžeme těšit na další mistrný přírůstek do rodiny černošských hororů, které v posledních letech zažívají zaslouženou obrodu. V hlavních rolích se představí Sope Dirisu (Gangs of London), Wunmi Mosaku (Lovecraftova země), Matt Smith (Pán času) a Javier Botet (Rec, To).

Jeho dům vychází na Netflixu 30. října. Trailer a plakát najdete dole.