SVĚTLO A STÍNY: Zástupy monster útočí v epickém traileru nové fantasy série


Kdysi mocnou a hrdou zemi rozdělil pás neprostupné temnoty. Nyní její budoucnost leží v rukách nic netušící dívky. Netflix adaptuje sérii knižních bestsellerů Griša spisovatelky Leigh Bardugo. Seriálová verze populárních young adult románů dorazí už na jaře, kdy streamovací služba uvede první řadu s názvem SVĚTLO A STÍNY. Působivý trailer láká na velkolepou pdoívanou plnou akce a magie.

Válkou rozervaná říše se otřásá v základech. Když ale mladá dívka Alina Starkov projeví mimořádné schopnosti, svitne naděje. Její moc by mohla být klíčem k osvobození celé země. Se stále rostoucí hrozbou, kterou představuje pás temnoty plný krvelačných příšer, je Alina odtržena od všeho, co zná. Na královském dvoře se postupně učí ovládat své síly, aby se mohla stát členkou privilegované vrstvy mágů známých jako grišové.

Seriál Světlo a stíny vznikl podle stejnojmenné první knihy. Do televizní podoby ji převedl scénárista netflixovského hororu V pasti nebo sci-fi pecky Příchozí, showrunner Eric Heisserer. Za kameru se vystřídali režiséři Lee Toland Krieger (Sabrinina děsivá dobrodružství), Mairzee Almas (iZombie), Dan Liu (Živí mrtví) nebo Jeremy Webb (The Punisher, The Umbrella Academy) a sama autorka předlohy seriál zaštítila z pozice výkonné producentky. V hlavních rolích se představí Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young a Ben Barnes.

Kompletní první sezónu složenou z osmi epizod uvede streamovací gigant už 23. dubna.