NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Počasí naštěstí přeje víkendové sledovačce. Streamovací gigant totiž v týdnu přidal hotovou nálož žánrových titulů, které si nesmíte nechat ujít. Vedle pokračování osvědčených značek uvedl několik zajímavých novinek včetně jednoho robotického thrilleru, který ani po letech nepřestává fascinovat. Pozadu nezůstalo ani HBO GO, které v české premiéře představilo jeden z nejambicióznějších hororů posledních let.


CASTLEVANIA 4. ŘADA (2021)

Drákulova hvězda opět vychází. Belmont a Sypha rozkrývají plány na vzkříšení nechvalně známého hraběte, zatímco Alucard se snaží přijmout svoji lidskou stránku. Středověké animované fantasy podle kultovní videoherní série jde do finále! Čtvrtá a poslední řada tohohle svérázného mixu brutální akce, osobitého humoru a vkusného patosu konečně dorazila na Netflix!


LOVE, DEATH + ROBOTS 2. ČÁST (2021)

Provokativní animovaná série pro dospělé se vrací s další náloží intenzivních sci-fi příběhů. Druhá řada představí zbrusu novou kolekci osobitých multižánrových kraťasů od předních animátorů z celého světa. Tematickou antologii plnou hrůzných výjevů dali dohromady Tim Miller, David Fincher a Jennifer Yuh Nelson. Kompletní druhá část je dostupná na Netflixu.


ŽENA V OKNĚ (2021)

Anna Foxová trpí agorafobií. Bezpečně se cítí, jenom když pozoruje okolní svět z okna. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat v momentě, kdy se stane svědkem zločinu v protějším bytě. Amy Adams našla svoje Okno do dvora ve hvězdně obsazeném psychothrilleru plném zvratů, který natočil oceňovaný režisér Joe Wright podle stejnojmenného literárního bestselleru. Sledujte online na Netflixu.


RELIKVIE (2020)

Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého rodinného sídla, kde nacházejí podivné stopy odhalující Edninu pokročilou demenci. Ta se sice brzy najde, všechno se tím ale jenom zhorší. Něco se totiž vrátilo s ní. Něco, co přinutí všechny tři ženy čelit svým osobním démonům a traumatické minulosti. Body horor, duchařina a multigenerační drama tří žen. To všechno v sobě spojuje celovečerní debut režisérky Natalie Eriky James Relikvie. V české premiéře ho uvádí služba HBO GO. Film bude online od neděle 16. května.


DĚSIVÝ DŮM (2020)

Rodina z velkoměsta se stěhuje do odlehlého zapadákova a dva bratři se s pomocí nových kamarádů snaží rozluštit děsivé tajemství obestírající jejich dům. Pokud hledáte žánrovku, do které byste se mohli pustit s celou rodinou, zkuste právě Děsivý dům. Strašidelnou adaptaci populárního dětského románu Das schaurige Haus od spisovatelky Martiny Wildner najdete online na Netflixu.


EX MACHINA (2014)

Mladý programátor vyhraje možnost strávit týden s geniálním šéfem své společnosti. V jeho supermoderním domě se má zúčastnit experimentu na testování první robotické bytosti. Mysteriózní sci-fi thriller Ex Machina­­­­­­­­ je zcela osobitým režijním debutem scénáristy hitovek 28 dní poté a Sunshine, Alexe Garlanda. Nechte se strhnout jeho atmosférickou prvotinou, která názorně demonstruje, jak to dopadá, když si lidé hrají na boha. Snímek bude od neděle 16. května dostupný na Netflixu.


HAUNTED 3. SÉRIE (2021)

Skuteční lidé ve společnosti svých přátel a příbuzných vyprávějí děsivé příběhy ze své minulosti, které doplňují hrané rekonstrukce těchto mrazivých událostí. Hororové doku-drama natáčené v Česku se vrací s třetí řadou plnou démonů a všemožných přízraků. Sledujte na Netflixu.