TITANE: Režisérka kontroverzního Raw představuje svůj nový projekt tajemným trailerem

Provokativní upoutávka filmové novinky Julie Ducournau je plná aut, svíjejících se těl, kovů a sexuálního dusna

Francouzská režisérka Julia Ducournau se vrací s dalším provokativním thrillerem. Její osobitá prvotina Raw, která na festivalových kruzích získala pověst nechutného krváku, u nějž diváci omdlévají v sále, patří k nejvýraznějším filmovým debutům poslední dekády. Svou autorku okamžitě katapultovala mezi nejnadějnější mladé talenty současného hororu. Ta se po pětileté pauze pokouší dostát své pověsti s tajemnou novinkou TITANE.

Veškeré podrobnosti o projektu se drží v tajnosti a to dokonce do takové míry, že americký distributor Neon s prvním trailerem místo klasické synopse zveřejnil definice titanu. Podle té jde o kov vysoké odolnosti s natolik výraznou biokompabilitou, že se často používá při protézách. O moc víc toho neprozrazuje ani samotná upoutávka, která střídá neonové výjevy aut a svíjejících se těl se všemožnými kovy a sexuálním dusnem. Při jejím sledování se okamžitě vybaví Cronenbergův Crash a stejnou aluzi podporuje i zmínka o biokompabilitě titanu. Jediné, co o filmu víme, že bude sledovat návrat dlouho ztraceného syna, jehož příchod odstartuje řetězec strašlivých událostí.

Stejně jako u svého celovečerního debutu, i k Titane si Ducournau napsala scénář sama. Její druhotina slibuje neméně kontroverzní a znepokojivou podívanou, přitom ale láká na kompletně odlišný zážitek. Na vznik filmu dohlížel osvědčený produkční tým ve složení Jean-Yves Roubin (Raw, Vivarium, Sea Fever), Cassandre Warnauts (Raw, Sea Fever), Christophe Hollebeke (Vivarium, Sea Fever) a Cassandre Warnauts (Le Calendrier). V hlavních rolích se objeví Garance Marillier (Raw), Dominique Frot (Uvnitř), Nathalie Boyer, Myriem Akheddiou, Agathe Rousselle a Vincent Lindon.

Celosvětová premiéra je naplánována na červenec, kdy bude snímek uveden v soutěžní sekci na filmovém festivalu v Cannes. Během července by měl být zároveň nasazen do francouzských kin a v průběhu srpna dorazit do zbytku Evropy. Česká premiéra zatím v plánu není.

Režisérčin předchozí film, syrový příběh o dospívání a objevování sexuality prostřednictvím kanibalismu, si můžete pustit online prostřednictvím virtuálního kina Edisonline.