Saw pokračuje a Očista je věčná aneb prázdniny vracejí hororové značky do kin

Čtvrteční kinopremiéry jsou tentokrát ve znamení hororových sérií. Saw se pokouší o velký comeback, filmovou ságu naopak uzavírá Očista

Prázdniny startují a s nimi se do kin vrací osvědčené hororové série. O svůj velký comeback se pokouší vražedné šílenství jménem Saw, které usiluje o další restart krví nasáklé značky. A tentokrát se bude hrát podle nových pravidel. Námět v pořadí už devátého příspěvku totiž napsal komik Chris Rock. Českou kinopremiéru oblíbeného splatter festu doprovodí finální kapitola další úspěšné franšízy. Definitivní tečku za svou filmovou ságou se rozhodl udělat James DeMonaco s poslední Očistou. Dystopický svět blízké budoucnosti, kde jsou jednou v roce všechny zločiny povoleny, přijde o svůj řád a propadne se do krvavého chaosu. Silná žánrová nabídka nepolevuje, tak se neostýchejte vyrazit do kina. Počasí tomu přímo přeje.


SPIRÁLA STRACHU: SAW POKRAČUJE (2021)

Jigsaw je dávno mrtvý, někdo se ale rozhodl pokračovat v jeho šlépějích. Saw pokračuje a jeho nová kapitola se zaměří na pátrání po vrahovi policistů, který na místě činu nechává rudé spirály. Případ dostane na starosti detektiv Ezekiel Banks. Protože okolnosti až podezřele připomínají někdejší řádění kontroverzního vraha Johna Kramera, musí spojit síly se svým otcem, uznávaným policejním veteránem. Oba se přitom nevědomky zaplétají stále hlouběji do morbidní hry sadistického psychopata. O další důmyslné pasti a poctivé gore efekty tak nouze rozhodně nebude.


OČISTA NAVŽDY (2021)

Legalizace všech zločinů na jedinou noc v roce Americe přinesla výrazný pokles kriminality. Co když ale spásné sirény nepřinesou konec bezuzdného zabíjení a Očista pokračuje dál? Následky jsou devastující. Spojené státy se bortí a kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. To, co začalo jako komorní home invasion z dystopické budoucnosti, vrcholí otevřenou válkou se silným sociopolitickým podtextem.