BLINK: Krátkometrážní duchařina s hvězdou seriálu Yellowjacket je online na YouTube

Paralyzovaná Sophie Thatcher bojuje s temnými silami v působivém kraťasu z nově vzniklé hororové laboratoře

Nemocniční pokoj se stává smrtící pastí pro paralyzovanou dívku pronásledovanou děsivým přízrakem. Hvězda hororového seriálu Yellowjacket se představuje v krátkometrážní duchařině debutujícího režiséra Spensera Cohena, který stál za scénářem apokalyptického spektáklu Moonfall. Jeho mrazivou jednohubku nazvanou BLINK o víkendu uvedl filmově-hudební festival South by Southwest a v exkluzivní online premiéře ho dnes uvádí produkující Sony Pictures Entertainment na svém YouTube kanálu.

Desetiminutový snímek sleduje mladou dívku, která se probere z kómatu po ošklivé nehodě. Neschopná pohybu zvládá komunikovat pouze pohybem očních víček a snaží se vysvětlit ošetřující sestře, co se stalo. Záhy si však uvědomí, že temné síly, které jí předtím usilovaly o život, jsou zavřené na pokoji s ní. Tím začíná nerovný souboj o život, co v dílčích momentech nedá nevzpomenout na onu nemocniční scénu z nedoceněného Vymítače ďábla III. V hlavních rolích si zahráli Sophie Thatcher, Alicia Coppola a Scot Nery.

Snímek vznikl pod hlavičkou žánrového labelu Screen Gems a je vůbec prvním počinem nově vzniklého projektu Scream Gems. Ten v podstatě představuje hororovou laboratoř zaměřenou na vývoj krátkometrážních konceptů začínajících filmařů, na jejichž základech by v budoucnu vznikal originální obsah pro celovečerní filmy. A Blink je rozhodně působivým startem celého projektu. Ostatně, posuďte sami. Celý kraťas si můžete pustit ve videu dole.