DEMONIC: Neill Blomkamp představuje svůj techno horor v divoké halucinogenní upoutávce

Režisér Districtu 9 se vrací k celovečerním filmům s nízkorozpočtovým hororem, který kombinuje nadpřirozené hrůzy se sci-fi premisou

Režisér Neill Blomkamp pracoval s hororovými prvky už v předešlých snímcích District 9 a Elysium, nikdy však nepřekročil hranice sci-fi žánru. To si teď hodlá vynahradit s celovečerní novinkou, kterou za vlastní peníze natočil během pandemie koronaviru. Tajemný projekt nazvaný DEMONIC slibuje osobitý mix nadpřirozeného hororu se sci-fi thrillerem, kde se skutečnost prolíná s děsivými vzpomínkami a hrůznými vizemi virtuální reality. A podle nejnovějšího tralieru, který dává dohromady určité střípky divokého příběhu, nás čeká znepokojivá halucinogenní podívaná, co proti sobě postaví vatikánskou armádu a kybernetické démony.

Snímek se podle oficiální synopse zaměří na mladou ženu, jež nevědomky vypustí děsivé přízraky, když odhalí, co bylo před lety skutečnou příčinou odcizení její matky. Film se opírá o novou technologii volumetrického záznamu, která prostřednictvím desítek synchronizovaných kamer dokáže vytvořit trojrozměrný model člověka a přenést ho do jakéhokoliv digitálního prostředí. Tento postup zároveň umožňuje snímat herce z dosud nevídaných úhlů a propůjčuje generovanému obrazu nebývalou dynamiku. Blomkamp tímto formátem pravděpodobně nahrazuje subjektivní kameru nízkorozpočtových found footage hororů, jimiž se při psaní scénáře inspiroval.

Samotné natáčení probíhalo v létě 2020 nedaleko režisérova bydliště na venkově v Britské Kolumbii. Za kamerou se sešel stejný tým, s jakým Blomkamp spolupracoval při své krátkometrážní experimentální tvorbě pro Oats Studios. V hlavních rolích se objeví Carly Pope (Elysium, Rakka), Nathalie Boltt (District 9), Chris William Martin (Firebase) a Michael Rogers (ADAM: Episode 3).

Premiéra Demonic je naplánovaná na 20. srpna, kdy snímek dorazí do amerických kin. Zároveň bude dostupný digitálně prostřednictvím VOD platformy distribučního studia IFC Midnight.