Neill Blomkamp o Demoniku a Ivan Adamovič o Neillu Blomkampovi. Nový díl podcastu Planet Dark je venku!

Poslechněte si další epizodu naší erbovního audio série. Tentokrát s mimořádně hvězdnými hosty!

Nasaďte sluchátka, vyšla nová epizoda našeho erbovního podcastu PLANET DARK! A tentokrát si povídáme s opravdu hvězdnými hosty. K mikrofonu s námi zasedl režisér a scénárista Neill Blomkamp, který v září na pražském festivalu Future Gate osobně uvedl svoji hororovou novinku Demonik. O osobě režiséra a jeho unikátní tvorbě nám pak ve studiu vyprávěl spisovatel, novinář, překladatel a velký fanoušek temných žánrů Ivan Adamovič.

Oslavovaný tvůrce jihoafrického původu s námi rozebíral svůj nejnovější snímek, se kterým vůbec poprvé zavítal do vod filmového hororu. Rozpovídal se o tom, co ho k natáčení motivovalo, jaký byl jeho původní záměr i co si odnesl z negativních recenzí. Prozradil nám, jaký vztah má k hororu a samozřejmě zodpověděl i náš pravidelný dotazník. Blomkampovy filmy pro nás do dobového i společenského kontextu zařadil Ivan Adamovič. Ten shrnul režisérův osobitý styl, přiblížil, čím se jeho tvorba vymyká běžné hollywoodské produkci a zároveň nastínil, v čem jsou autorovy nedostatky zejména v posledních letech.

Jako obvykle, svoji pravidelnou dávku temnot do uší najdete přes náš rozcestník, na Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, Stitcheru, Deezeru nebo ve všech vašich oblíbených aplikacích na podcasty. Tak se přihlaste se k odběru, poslouchejte nás a dejte vědět, jak se vám náš audio seriál líbí.