DEMONIC: První upoutávka hororové novinky od režiséra Distriktu 9


Neill Blomkamp se po pěti letech natáčení sci-fi kraťasů vrací k celovečerním filmům. Jeho nejnovější snímek příznačně nazvaný DEMONIC vznikl v tichosti za účasti malého štábu během pandemie koronaviru. Tajemnou novinku si režisér financoval sám a popisuje ji jako mix sci-fi thrilleru a nadpřirozeného hororu. První upoutávka dává filmu určité obrysy a slibuje krajně znepokojivou podívanou, v níž se realita prolíná s děsivými vzpomínkami a divokými vizemi virtuální reality.

Podle oficiální synopse se Demonic zaměří na mladou ženu, která nevědomky vypustí děsivé démony, když odhalí, co bylo před lety skutečnou příčinou odcizení její matky. Blomkamp se při psaní scénáře nechal inspirovat Paranormal Activity a dalšími nízkorozpočtovými horory, které diváky dokážou vyděsit za použití minimalistických prostředků. Co do rozpočtu jeho projekt dané filmy sice dalece překračuje, podle režiséra je ale pořád ukrojen ze stejného těsta.

Samotné natáčení probíhalo v létě 2020 na venkově v Britské Kolumbii, nedaleko Blomkampova bydliště. Točilo se se stejným týmem, s jakým režisér spolupracoval při experimentální tvorbě pro svoji produkční společnost Oats Studios. V hlavních rolích se představí Carly Pope (Elysium, Rakka), Nathalie Boltt (District 9), Chris William Martin (Firebase) a Michael Rogers (ADAM: Episode 3).

Premiéra Demonic je naplánovaná na 20. srpna, kdy snímek dorazí do amerických kin. Zároveň bude dostupný digitálně prostřednictvím VOD platformy distribučního studia IFC Films. Dole najdete atmosférický teaser.