Další ročník festivalu HorrorCon proběhne už v listopadu. A Planet Dark bude u toho!

Nestihli jste nás na Comic-Conu? Přijďte se za námi podívat na tuhle unikátní undergroundovou akci pro všechny fanoušky hororu

Jedinečná undergroundová akce pro příznivce hororu ve všech jeho formách se vrací do Prahy. V sobotu 13. listopadu se v prostorách stylového holešovického Cross Clubu uskuteční 6. ročník festivalu HorrorCon. Letos si na své přijdou fanoušci knih, filmu, ale i hudby, a těšit se můžou na obzvlášť početnou návštěvu horory píšících autorů. Mezi největší lákadla tohoto ročníku bude patřit i program Planet Dark, během nějž představíme veškeré projekty a uvedeme náš vůbec první původní film.

Součástí prezentace Planet Dark na festivalu bude projekce celovečerního debutu režiséra Emila Křižky, nebývale temné drama Hrana zlomu s démonickým Štěpánem Kozubem v hlavní roli. Promítání doprovodí filmová delegace v čele s režisérem Křižkou a producenty Vratislavem Šlajerem a Jakubem Košťálem. Uveden bude také Křižkův oceňovaný krátkometrážní film, klaustrofobický horor o vymítání osobních démonů Ruchoth Raoth. V dopoledních hodinách akce bude k vidění také snímek Vendeta, odvážný žánrový počin z roku 2011, který proti sobě postavil Ondřeje Vetchého a Oldřicha Kaisera v nekompromisním příběhu o spalující touze po pomstě.

Během festivalového programu proběhnou hned čtyři knižní křty, a to včetně hororové antologie České temno, která je nejnovější a dosud největší knihou z literární edice Horrorcon. Přispělo do ní celkem 17 autorů včetně Pavla Renčína, Otomara Dvořáka, Petra Bočka nebo Kristiny Haidingerové. Vedle toho se bude křtít Hřbitov trpaslíků od Petra Bočka nebo první knihy nového nakladatelství Medusa, za kterým stojí oslavovaný překladatel Roman Tilcer. Mezi hosty bude specialista na slovenské extrémní horory Mark E. Pocha (Země kanibalů, Bestie), z domácích osobností se pak návštěvníci můžou těšit na Otomara Dvořáka, Veroniku Fiedlerovou a Ludmilu Svozilovou, nebo publicistu a autora knižní monografie Černý bod – Horor v českých zemích, Martina Jirouška. Přítomní budou také nakladatelé Golden Dog a Carcosa.

Nedílnou součástí akce bude maskérská show Pavla Slaughter Jelínka, vyhlášení literární souteže O krvavý brk, tombola nebo Creepy Box. Mimoto na akci zahraje metalová kapela Emerald Shine a proběhne dark party DJ Demiho. Vstup na celou akci je zdarma! Nenechte si tuhle undergroundovou jízdu ujít a přijďte s námi osobně podebatovat a nasát jedinečnou hororovou atmosféru. Více informací k programu najdete přímo na stránkách Horrorcon.cz.