KRIAKY: Začínající slovenský autor vydává horor inspirovaný dílem Stephena Kinga a H.P. Lovecrafta

Na Slovensku se líhne další hororový literát. Vydání jeho knižní prvotiny kloubící krimi zápletku a mysteriózní atmosféru s kosmickými hrůzami můžete podpořit i vy

KRIAKY, tak se jmenuje literární debut začínajícího slovenského literáta Lukáše Poláka. Ten nás se svou knižní prvotinou vezme do malé dědiny, v jejímž srdci se rozkládá legendami opředené jezero. Málokdo ale tamním pověrám věří a nikdo z obyvatel si neuvědomuje, do jaké míry záhadná vodní plocha ve skutečnosti ovlivňuje jejich životy. Bizarní postavy z titulních Kriaků se tak postupně mění v nelidská monstra.

Polák se v knize odvolává na své oblíbené spisovatele a jeho temný příběh spojuje kriminální zápletku a mysteriózní atmosféru, jakou načerpal od Stephena Kinga, spolu s příšerami z cizích světů podobným těm, které najdeme v dílech H. P. Lovecrafta. Spojením těchto dvou světů podle něj vznikl hrůzostrašný příběh, který nejenom vystraší, ale taky pobaví.

Děsivé události způsobené záhadnými silami z jezera jsou v knize prezentovány z pohledu tří postav. Tou první je starousedlík z Kriaků, který je přesvědčen o zlovolnosti jezera. Přesto se do něj nešťastnou náhodou namočí a od té chvíle začne zažívat nevysvětlitelné věci. Odlišnou perspektivu do děje vnese mladá malířka, jíž dostihne zapomenutá minulost, když namaluje nejpodivnější obraz svého života. Trojici osudů spjatých s tajemnou vesnicí uzavře postava hulvátského detektiva, co přijme štědrou odměnu od jedné extravagantní dámy, aby vypátral zmizelé tělo její mrtvé dcery.

Debutující Lukáš Polák, který mimo jiné už dlouhá léta působí jako hudební redaktor zaměřený na rockovo-metalovou scénu na Slovensku, pravidelně přispívá svými povídkami na slovenském portále fantastiky scifi.sk. Jak sám uvádí, k napsání rozvinutějšího příběhu se odhodlal během minulého roku, kdy mu karanténa a s ní spojená koronakrize poskytla dostatek volného času. Jeho knižní prvotina Kriaky by měla vyjít ještě letos v prosinci a její vydání můžete podpořit prostřednictvím probíhající kampaně na crowdfundingové platformě StartLab. A nutno podotknou, že cílovou částku se autorovi podařilo vybrat jen krátce po jejím spuštění.

Link do kampaně, kde najdete další informace a můžete si rovnou zajistit vlastní kopii včetně věnování, najdete pod tímto odkazem.