THE LAST THING MARY SAW: Pobožná rodina se propadá do temnoty v traileru okultního hororu

Hvězda psychologického nerváku Orphan prožívá zakázanou vášeň mezi náboženskými fanatiky v historickém domestik hororu

Ještě než se vrátí jako psychopatická sirota Ester ve filmovém prequelu k mrazivému nerváku Orphan, pokusí se Isabelle Fuhrman vyděsit diváky v okultním hororu THE LAST THING MARY SAW (Poslední věc, jakou Mary viděla). Ten nás vezme do roku 1843, kde probíhá vyšetřování záhadné smrti matriarchy jedné vysoce postavené rodiny a odhalování děsivých okolností celé tragédie. Působivý trailer slibuje historický domestik horor, jehož znepokojivá aura nedá nevzpomenout na Asterovo Děsivé dědictví. Snímek do distribuce koupila americká žánrová SVOD platforma Shudder, která ho na svém streamu uvede už příští týden.

Podle oficiální synopse bude film sledovat osudy mladé dívky Mary, která je vychovávaná v silně represivní náboženské domácnosti. Mary svoje štěstí nachází v náručí služebné Eleanor, jenže rodina pohlíží na intimní vztah obou dívek jako na ohavnost, kterou je třeba řešit co nejpřísněji. S příchodem záhadného cizince napětí v domě jenom zesílí. Do konzervativní rodiny se postupně začínají vkrádat síly zla a zakázaná vášeň brzy přerůstá v příslib jisté smrti.

The Last Thing Mary Saw je celovečerním počinem debutujícího režiséra a scénáristy Edoarda Vitalettiho. Jeho filmová prvotina premiérovala minulé léto na mezinárodním filmovém festivalu Fantasia, kde posbírala celou řadu nadšených ohlasů oslavující snímek pro zneklidňující atmosféru, pomalu budované napětí nebo velké množství zvratů, které diváky drží v nejistotě až do úplného konce. V hlavních rolích si vedle Fuhrman zahráli Stefanie Scott (Insidious 3: Počátek), Rory Culkin (Vřískot 4, Vládci chaosu), Judith Roberts (Zlověstné ticho), Michael Laurence a Carolyn McCormick.

Shudder snímek uvede online 20. ledna 2022.