Ghostface je zpátky! Nový VŘÍSKOT zve do kina s finální upoutávkou

Ikonický zabiják se vrací na stříbrná plátna s řízným pokračováním kultovní hororové série, které byste si rozhodně neměli nechat ujít

Nová generace, nový masakr. Ať už to byla neokoukaná meta formule, přiznaný parodický ráz, úvodní poprava hlavní hvězdy nebo překvapivě fyzické násilí, Vřískot svého času zasáhl snad každého. Všude se o něm šuškalo, ve videopůjčovnách se na něj stály fronty a dostal se i mezi diváky, kteří horory zrovna nevyhledávali. Zkrátka a dobře, z nízkorozpočtového snímku legendárního filmového řezníka Wese Cravena se stala generační záležitost, jež vrátila lesk zbídačenému žánru a na dlouhá léta ovlivnila jeho směřování. O čtvrt století později ikonický horor přichází s pátým pokračováním, které je především fanouškovským vyznáním kultovnímu tvůrci a jeho filmovému odkazu. Do kin přichází VŘÍSKOT a přináší s sebou plnohodnotný zážitek oslavující kořeny celé ságy. Dole najdete jeho finální trailer.

Nová kapitola sleduje návrat maskovaného zabijáka, který se tentokrát zaměřuje na příbuzné postav dosavadní série. Jeho hlavním cílem se stává problematická dívka Sam, jejíž poslední nadějí na záchranu je vysloužilý šerif Dewey Riley. Spolu s ním se na scénu vrací i stará parta, aby pomohla nastupující generaci a vyřídila vraha dřív, než prolije další nevinnou krev.

Pátý Vřískot vznikl pod taktovkou nového tvůrčího týmu. Scénář k němu napsali James Vanderbilt s Guyem Busickem a za kameru usedlo duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett z formace Radio Silence. Produkce se chopil jejich třetí kolega Chad Villella spolu s duchovním otcem celé série Kevinem Williamsonem. Svoje role si ve filmu zopakují David Arquett, Neve Campbell, Courtney Cox a Marley Shelton. Nové tváře zastoupí Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid, Dylan Minnette nebo Jasmin Savoy Brown.

Hravé pokračování navazuje na osvědčené postupy dosavadní série a vtiskuje jí svěžího mladického ducha. Snímek ode dneška můžete vidět v kinech po celé České republice, jeho slovenská premiéra je pak naplánována na 27. ledna.