HBO Max natočí adaptaci další novely Stephena Kinga a Joe Hilla


Ten Stephen King už je opravdu všude. Perou se o něj filmová studia, dopustit na něj nedají ani televizní stanice a teď už za bohatou kořist platí i ve streamovacích válkách. Netflix zfilmoval Geraldovu hru, 1922 a Ve vysoké trávě, DirecTV má svého Mr. Mercedese, HBO se trefilo do černého s Outsiderem, Hulu z Kingových fikčních světů skládá Castle Rock a Apple TV+ připravuje adaptaci románu Lisey a její příběh. Nově se k nim přidá také HBO Max, které získalo práva na společnou novelu Stephena Kinga a jeho syna Joe Hilla, THROTTLE.

Ta poprvé vyšla v roce 2009 jako součást limitované antologie He Is Legend věnované spisovateli Richardu Mathesonovi. Inspirací pro ni se totiž stala Mathesonova povídka Duel, proslavená filmovou adaptací Stevena Spielberga. King-Hillova novela sleduje motorkářský gang příhodně vedený otcem a synem, který vytrvale pronásleduje tajemný kamion. V roce 2012 podle ní dokonce vznikla čtyřdílná komiksová minisérie Road Rage.

Filmový Throttle napíše Leigh Dana Jackson, scénárista a výkonný producent netflixovské fantasy série Fantastická výchova. O produkci se postarají David S. Goyer (Batman v. Superman) a Keith Levine (47 metrů) ze společnosti Phantom Four.

HBO Max je nová streamovací služba, která svou činnost zahájí už 27. května. Dostupná bude zatím jen ve Spojených státech. Vedle kompletní knihovny HBO nabídne seriály ze stáje CNN, TNT, TBS nebo Cartoon Network a také zcela exkluzivní řadu originálního obsahu. Za službou stojí konglomerát WarnerMedia, který je primárním producentem adaptací Stephena Kinga a stojí za filmy jako Osvícení, Carrie, Creepshow, Děs v prádelně, Zelená míle, To, Pavučina snů nebo Doktor Spánek.