Klaustrofobický horor RUCHOTH RAOTH exkluzivně na Planet Dark

Vymítání osobních démonů v Beskydech

Český krátkometrážní horor RUCHOTH RAOTH oběhl festivaly po celém světě. Úspěch slavil v Minsku, New Yorku, Winchesteru, Los Angeles nebo Las Vegas. Vy si tuhle klaustrofobickou podívanou s tajemným názvem můžete užít exkluzivně na Planet Dark jako přivítání na našem novém webu.

Smrt je nedílnou součástí našeho bytí, co se však stane, když nás trýznivé výčitky uvězní v bludném kruhu nevědomí jen proto, aby vše bylo snesitelnější? Termín Ruchoth Raoth v démonologii označuje duše zemřelých zlých lidí. Svým vlastním démonům se musí postavit i hrdina filmu, aby našel sám sebe a osvobodil svou duši.

Tenhle mysteriózní kraťas z roku 2017 natočil přední český grafik a ilustrátor Emil Křižka, autor knižního thrilleru Mysterium Tremendum a stejnojmenného mystifikačního dokumentu. Do hlavní role obsadil hvězdy ostravského divadla Komorní scéna Aréna, Štěpána Kozuba a Alenu Sasínovou-Polarczyk. Za své vymítání osobních démonů si Kozub dokonce odnesl cenu pro nejlepšího herce z filmového festivalu We Are Indie Horror v Las Vegas. Emil Křižka se žánrovkám hodlá věnovat i nadále a momentálně připravuje svůj celovečerní debut Hrana zlomu, který se začne natáčet už za pár týdnů.

Klenotů jako je Ruchoth Raoth se v Česku moc nerodí, tak si ho určitě nechejte ujít. Kouknout na něj můžete v odkazu níže nebo přímo na kanálu Planet Dark.