Netflix koupil práva na hororvou povídku z Redditu, filmová adaptace by měla vzniknout v produkci Jamese Wana


Hororová povídka o šesti částech MY WIFE AND I BOUGHT A RANCH, kterou začátkem roku publikoval Matt Query na sociální síti Reddit v sekci r/nosleep, se stala hotovou senzací nejen tamní komunity. Není proto divu, že se po ní hned vrhly filmové studia. Práva na povídku nakonec vyhrál streamovací gigant Netflix, který za ni zaplatil bezmála sedmicifernou cifru.

My Wife and I Bought a Ranch vypráví příběh mladého manželského páru, který se přestěhuje na venkov do Idaha, kde nakonec koupí svůj vysněný ranč. Brzy ale zjistí, že v údolí nejsou sami. Podle sousedů tam žije zlý duch, který se zjevuje s příchodem každého ročního období. Aby přízrak nepřekročil práh jejich nového domu, musí dodržovat určité kroky. S každou další roční dobou se ale napětí i násilí jenom stupňuje a jednotlivé rituály jsou ke všemu čím dál tím brutálnější.

Scénář k filmové adaptaci napíše bratr autora povídky, Harrison Query, a produkce se ujme Scott Glassgold (Prospektor). Netflix momentálně jedná s hororovým hitmakerem Jamesem Wanem a výkonným producentem Stranger Things Shawnem Levym, kteří by měli na realizaci celého projektu dohlédnout společně s Glassgoldem. Kdo se ujme režie, dosud není známo. Už teď to ale vypadá, že si by si Netflix mohl připsat další hitovku.

Kompletní povídku si můžete přečíst přímo na stránkách Redditu.