Ambiciózní LOVECRAFTOVA ZEMĚ právě startuje na HBO GO


Online filmotéka HBO GO se právě rozrostla o pilotní epizodu hororového seriálu LOVECRAFTOVA ZEMĚ, kde se kosmické hrůzy střetávají s tíživou realitou rasové segregace padesátých let.

Příběhy jsou jako živé bytosti. Hrdinové v nich cestují do cizích světů, aby bojoval s neporazitelnými silami. V jednom takovém příběhu se octne i mladý válečný veterán Atticus. Spolu se svou kamarádkou a strýcem pátrá po otci, který zmizel za tajemných okolností. Vedle rasistických útoků a lidských zrůd musí na své cestě čelit i nelidským monstrům jako vytržených ze stránek H. P. Lovecrafta.

Ambiciózní adaptace stejnojmenného povídkového románu Matta Ruffa v sobě spojuje nadpřirozený horor s historickým dramatem a představuje démony Ameriky v celé jejich kráse. První recenze ji označují za vysoce stylizovanou sérii plnou plastických postav i lidožravých monster, která chytře využívá žánrové postupy k odhalování problematické americké historie. Za projektem stojí showrunnerka Misha Green (Hrdinové) s producenty Jordanem Peelem a J.J. Abramsem.

První část desetidílného seriálu je ode dneška dostupná na HBO GO. Nové epizody vycházejí každé následující pondělí.