SMRT NA NILU: Kenneth Branagh se vrací jako Hercule Poirot

Slavný belgický detektiv vyšetřuje vraždu na luxusním parníku

Vražda je pouhým začátkem. Kenneth Branagh se vrací jako Hercule Poirot v tajemném thrilleru o emocionálním chaosu a milostné posedlosti se smrtícími následky. Tentokrát bude vyšetřovat SMRT NA NILU ve velkolepé adaptaci románu Agathy Christie z roku 1937.

Dovolená slavného belgického detektiva se na palubě říčního parníku v Egyptě se změní v děsivý hon na vraha, když idylické líbánky dokonalého páru postihne tragédie. Příběh plný vášně a paralyzující žárlivosti, zasazený do impozantního prostředí pouštní scenérie a majestátních pyramid, sleduje osudy kosmopolitních cestujících, které zasáhne pokus o vraždu. Tím vše ale ani zdaleka nekončí.

Volné pokračování Vraždy v Orient expresu opět natočil představitel ikonického vyšetřovatele Kenneth Branagh podle scénáře Michaela Greena (Blade Runner 2049). Jeho hvězdný tým tentokrát doplňují Gal Gadot (Wonder Woman), Annette Bening (Americká krása), Armie Hammer (Rány), Rose Leslie (Hra o trůny), Emma Mackey (Sexuální výchova), Tom Bateman (Mrazivá pomsta) a Letitia Wright (Black Panther).

První upoutávka doslova číší Branaghovou láskou k předloze a slibuje staromilskou detektivku v moderním provedení, která svými zvraty a rozmáchlostí předčí i Poirotův předešlý případ.

Smrt na Nilu startuje v českých a slovenských kinech od 22. října.