Chvění se vrací se sedmým pokračováním TREMORS: SHRIEKER ISLAND

Burt Gummers bude mít zase plné ruce práce

Třicet let poté, co Kevin Bacon v nevadské poušti objevil obří lidožravé červy, se tahle podzemní havěť objevuje znovu. Jen se přesunula na exotické ostrovy Jižního Pacifiku. Filmová série Chvění se vrací s tropickým pokračováním TREMORS: SHRIEKER ISLAND.

V pořadí již sedmý díl nás vezme na tichomořské souostroví, kde miliónářský playboy nechal geneticky upravit vejce graboidů, aby vytvořil unikátní loveckou agenturu. Experiment se mu ale vymknul z ruky a nadmíru inteligentní červi spolu s agresivními shriekery zamořili všechny okolní ostrovy. Vědci z nedaleké přírodní rezervace se proto rozhodli požádat o pomoc toho nejpovolanějšího. Neohroženého lovce graboidů Burta Gummerse.

Ač se to možná nezdá, Baconův odchod po prvním filmu měl na zbytek série veskrze pozitivní dopad. Prázdné místo, které po něm vzniklo, totiž v pokračování vyplnila původně vedlejší postava paranoidního survivalisty Gummerse v podání neúnavného Michaela Grosse. Ten se stal duší celého Chvění a jen díky němu může série úspěšně pokračovat dál.

Přestože si jde každý díl svou vlastní cestou, jednotlivé filmy striktně dodržují kontinuitu značky a půvabně rozvíjejí biologii graboidů. Ale hlavně zachovávají osobitý mix humoru a přepálené monster akce, který je příznačný pro celé Chvění. V tomto ohledu nebude žádnou výjimkou ani Shrieker Island, který napsal a natočil Don Michael Paul, režisér předešlých dvou filmů. Grossovi tentokrát na pomoc přispěchá sám Napoleon Dynamit Jon Heder, Richard Brake ze Zombieho 3 From Hell nebo Jackie CruzOrange Is the New Black.

Tremors: Shrieker Island (nebo též Island Fury) vychází na DVD a Blu-ray discích 20. října. Dole najdete první upoutávku, podle které sedmý díl vyhlíží ještě lépe, než jeho dva předchůdci.