STRANGER THINGS se hýbou kupředu, natáčení čtvrté řady bude pokračovat už příští týden


Je tomu půl roku, co koronavirus zastavil veškerou produkci seriálu STRANGER THINGS. Po šesti měsících hibernace se ale věci konečně hýbou kupředu. Podle serveru Deadline by se vlajková loď Netflixu měla vrátit k natáčení netrpělivě očekávané čtvrté sezóny už v pondělí 28. září.

Samotné natáčení začalo v únoru letošního roku v areálu bývalé litevské věznice Lukiškės a bylo teprve v rané fázi, když došlo k jeho přerušení. Materiálu bylo naštěstí dostatek na to, abychom se dočkali alespoň krátkého teaseru, lákajícího na návrat jedné z klíčových postav seriálu. Scénáristé pak využili nucenou pauzu k tomu, aby dopsali a doladili všech devět epizod chystané nové řady.

Bratři Dufferové popisují čtvrtou sezónu jako tu největší a nejděsivější kapitolu. Podle dostupných informací se seriál vůbec poprvé octne mimo Hawkins. Celá dopívající parta se totiž rozuteče za hranice indianského maloměsta a dost možná až za hranice naší reality. Ať už spolu nebo každý zvlášť, všichni budou muset čelit dalším hrůzám z cizích světů, protože na povrch se dere nová hrozba. Něco, co bylo pohřbeno už dávno, a co by mělo spojit všechny dosavadní události.

Pokud všchno klapne podle plánu a produkce se opravdu vrátí do starých kolejí, mohli bychom se čtyřky Stranger Things dočkat pořád ještě v průběhu roku 2021.