Anne Hathaway likviduje děti v novém zpracování hororové pohádky Roalda Dahla THE WITCHES

Robert Zemeckis se vrací ke svým kořenům s adaptací milované knižní klasiky

Čarodějnice jsou skutečné a jsou úplně všude. Režisér Robert Zemeckis oživuje jednu z nejděsivějších dětských knížek v moderní adaptaci THE WITCHES.

Maskují se jako obyčejné ženské, co bojují za lidská práva. Ve skutečnosti jsou ale odpornými babiznami, co k smrti nesnášejí děti. Sedmiletému sirotkovi Lukovi o nich babička často vyprávěla. A teď se sami octli na jejich výročním reji, kde čarodějnice z celého světa osnují ďábelský plán na zlikvidování všech dětí v Anglii.

Hororová pohádka Čarodějnice z pera mistrného vypravěče Roalda Dahla se dočká nové verze, která dorazí na oslavu třicetiletého výročí první filmové adaptace. Dětskou knížku z roku 1983 před třemi dekádami poprvé zfilmoval režisér Nicolas Roeg (Teď se nedívej) s Anjelicou Huston v hlavní roli a jeho atmosférické zpracování vyděsilo nejednu generaci mladých diváků.

Oproti Roegově verzi by se nová adaptace měla ještě více držet literární předlohy a skloubit ponurou auru původního příběhu i Dahlův příznačný černý humor s nejmodernější CGI technologií a vizuálně inovativním rukopisem Roberta Zemeckise. Scénář napsal sám režisér společně s Kenyou Barrisem a mexickým králem fantastiky Guillermem del Torem, který snímek zároveň produkoval. V roli vrchní čarodějnice se představí zjizvená Anne Hathaway, malého Luka si zahraje debutující Jahzir Bruno, jeho babičku ztvární oscarová Octavia Spencer a majitele hotelu Nádherná vyhlídka si zahraje tradičně skvělý Stanley Tucci.

The Witches se nakonec vyhnou plánované kinodistribuci a budou uvedeny rovnou online na streamovací službě HBO Max. Což znamená, že bychom se jich měli dočkat i na českém HBO GO. Online premiéra je naplánována na 22. října. Dole najdete plakát a první upoutávku, která slibuje příjemně hravou adaptaci a ideální halloweenskou podívanou pro celou rodinu.