Alexander Skarsgård vládne temným silám v traileru na post-apokalyptickou Kingovku THE STAND


Svět je nyní jako nepopsaná stránka. Je na čase si vybrat strany a připravit se na poslední boj. Apokalypsa přichází s prvním plnohodnotným trailerem nové adaptace kolosálního eposu Svědectví. Devítidílná série THE STAND dorazí těsně před Vánoci.

Stačila jediná chyba ve vojenské laboratoři a celý svět zachvátila smrtící epidemie. Většina populace podlehla následkům nákazy a poslední hrstka přeživších se rozdělila na dvě skupiny. Zatímco jedni dávají přednost dobru a uchylují se k laskavé matce Abigail, druzí směřují do temné náruče Randalla Flagga, který je čirým ztělesněním zla. Mezi oběma tábory se pomalu ale jistě schyluje k děsivé bitvě biblických rozměrů.

Televizní adaptace oslavovaného románu Stephena Kinga vznikla pod vedením showrunnerů Benjamina Cavella a Taylora Elmora (Strážce pořádku). Scénář k ní napsal Cavell společně s Joshem Boonem (Noví mutanti), který je zároveň režisérem celé série. Autorem finální epizody je pak sám King. Ten pro seriál vytvořil zbrusu nový konec podle nápadu, co nosil v hlavě přes třicet let. V hlavních rolích se představí James Marsden, Whoopi Goldberg, Greg Kinnear, Alexander Skarsgård, Heather Graham, Nicholas Lea, Amber Heard nebo Fiona Dourif.

Pilotní díl The Stand dorazí na streamovací službu CBS All Access 17. prosince. Nové epizody budou vycházet v týdenních intervalech. Dole najdete plakát a atmosférickou upoutávku, v níž obě strany epidemií zdevastovaného světa shromažďují síly na finální střet. Lepší načasování si tahle post-apokalyptická Kingovka rozhodně vybrat nemohla.