30 STŘÍBRNÝCH: Démonický seriál od režiséra satanské pecky El día de la bestia

Zlo musí být vyplaceno prokletými mincemi

Horor, akce, monstra a náboženství. Vyhoštěný kněz vede nesvatou válku proti mocnostem temnot v novém seriálu 30 STŘÍBRNÝCH (30 MONEDAS) od španělského mistra hrůzy Álexe de la Iglesii, autora kultovní satanské komedie El día de la bestia.

Osmidílná série z dílny HBO Europe se zaměří na otce Vergaru, exorcistu, boxera a recividistu, kterého církev poslala do vyhnanství v zapadlém španělském městečku. Tam ho ale brzy dostihne nejenom temná minulost, ale i dávní nepřátelé. Svět kolem něj se pomalu začne propadat do temnot.

Nosným tématem seriálu bude podle režiséra hereze. Rozpolcenost, která vládne uvnitř církve, kdy věřící zastávají odlišné způsoby porozumění božskosti. Někteří z nich jsou přesvědčeni, že Bůh zahrnuje vše a jeho součástí je i představa zla. Bůh s Ďáblem tak můžou být vnímáni jako dvě součásti jedné komplexní entity.

De la Iglesia natočil všech osm epizod podle scénáře, který napsal se svým dlouholetým kolegou Jorgem Guerricaechevarríou (El día de la bestia, Películas para no dormir: La habitación del niño). V hlavní roli se objeví Eduard Fernández, Macarena Gómez, Miguel Ángel Silvestre a Megan Montaner. Seriál měl premiéru na letošním filmovém festivalu v Benátkách, kde získal celou řadu nadšených ohlasů. První plnohodnotný trailer pak slibuje všechny aspekty typické pro Iglesiovu tvorbu, smíchané do jednoho adrenalinového souboje dobra se zlem.

30 stříbrných vychází na HBO GO 29. listopadu. Dole najdete první teaser včetně zbrusu nové upoutávky.