VENECIAFRENIA: Benátčané likvidují neukázněné baťůžkáře v ukázce groteskní vyvražďovačky

Benátky žijí a umírají z turismu. Režisér okultního seriálu 30 stříbrných má svérázný plán, jak se s tím vypořádat

Za Benátky! Nejnavštěvovanější město světa se mění v krvavou past na turisty. Tamní obyvatelé už mají dost bezohledných výletníků devastujících jejich domovy a rozhodli se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Španělský mistr hrůzy Álex de la Iglesia se po seriálovém hitu 30 stříbrných vrací s groteskním hororem, co postaví španělské baťůžkáře proti krvelačným Benátčanům během tradičního karnevalu. Režisérova novinka nazvaná VENECIAFRENIA (v překladu Benátkofrenie) láká na blížící se španělskou premiéru s finálním trailerem, který slibuje další osobitou podívanou plnou svérázných nápadů, satirické nadsázky a hlavně Iglesiovy nespoutané energie.

Snímek vznikl ve spolupráci studií Sony Pictures a Amazon Prime Video a měl by odstartovat jejich společnou hororovou antologii The Fear Collection. Scénář k filmu napsal Iglesia se svým dlouholetým kolegou Jorgem Guerricaechevarríou a sám si ho produkoval prostřednictvím vlastní společnosti Pokeepsie Films. V hlavních rolích se představí Ingrid García Jonsson, Silvia Alonso, Caterina Murino, Cosimo Fusco, Enrico Lo Verso, Nico Romero, Alessandro Bressanello nebo Nicolás Illoro.Veneciafrenia si svou předpremiéru odbyla na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, kde sklidila převážně nadšené ohlasy a označení jako zvrhlá vyvražďovačka s půvabně groteskní estetikou.

Premiéra je v režisérově domovině naplánována na 22. dubna 2022 a zatím to vypadá, že do zbytku světa se podívá prostřednictvím streamovací platformy Prime Video v zatím nespecifikovaném termínu.