VENECIAFRENIA: Naštvaní Benátčané popravují turisty v hororové novince režiséra 30 Stříbrných

Kultovní španělský tvůrce Álex de la Iglesia chystá další osobitou řež příznačně míchající hrůzu s groteskností

Žánrový matador a španělský mistr hrůzy Álex de la Iglesia, který na sebe v našich končinách výrazně upozornil multižánrovou fantasmagorií o vatikánském spiknutí 30 Stříbrných, chystá další osobitou podívanou. Jeho hororová novinka nazvaná VENECIAFRENIA (což by se dalo přeložit jako Benátkofrenie) se zaměří na skupinku španělských výletníků, kteří při dovolené v Benátkách padnou za oběť psychopatickým obyvatelům nejnavštěvovanějšího města na světě. Ti už mají dost veškerého turismu a hodlají svůj domov před bezohlednými návštěvníky za každou cenu bránit. V režisérově domovině vyšla první upoutávka, která zcela příznačně míchá hrůzu s groteskností a dokonale naplňuje Iglesiovo někdejší tvrzení, že „prostě nemůže natočit normální film“.

Oficiální synopse začíná prohlášením, že v přírodě existuje nerozlučné spojení mezi krásou a smrtí. A stejně jako jsou komáři přitahováni nejjasnějším světlem, jsou i turisté vábení blyštivostí nejkrásnějšího města planety. Má to však i své úskalí. Zuřivost Benátčanů vůči invazi cizinců totiž dosáhla svého vrcholu a někteří z nich hodlají svůj vztek obrátit vůči samotným výletníkům, které tak čeká zuřivý boj o život.

Snímek vznikl ve spolupráci studií Sony Pictures Intl. a Amazon Prime Video a odstartuje jejich společnou antologii hororových filmů, která nese název The Fear Collection. Scénář k Veneciafrenii napsal Iglesia se svým dlouholetým kolegou Jorgem Guerricaechevarríou. Iglesia svůj nejnovější počin zároveň produkoval prostřednictvím vlastní společnosti Pokeepsie Films. V hlavních rolích se představí Ingrid García Jonsson, Silvia Alonso, Caterina Murino, Cosimo Fusco, Enrico Lo Verso, Nico Romero, Alessandro Bressanello nebo Nicolás Illoro.

Oficiální premiéra je naplánována na 26. listopadu 2021, kdy Veneciafrenia dorazí do španělských kin. Ještě předtím si ale začátkem října odbude svoji festivalovou předpremiéru na mezinárodním festivalu fantastických filmů Sitges. Kdy se podívá do zbytku světa a jestli poputuje rovnou na amazonské Prime Video, je zatím ve hvězdách.