THE STAND láká na epický souboj dobra se zlem v nové upoutávce

Apokalypsa dorazí v prosinci

Prorokyně změří síly s Temným mužem. Seriálová adaptace kolosálního románu Svědectví od Stephena Kinga se připomíná s novou upoutávkou, která láká na epický souboj dobra se zlem. Devítidílný THE STAND od režiséra hororové Marvelovky Noví mutanti startuje jen krátce před Vánoci. Je nevyšší čas vybrat si strany.

Stačila jediná chyba ve vojenské laboratoři a celý svět zachvátila smrtící epidemie. Většina populace podlehla následkům nákazy a poslední hrstka přeživších se rozdělila na dvě skupiny. Zatímco jedni dávají přednost dobru a uchylují se k laskavé matce Abigail, druzí směřují do temné náruče Randalla Flagga, který je čirým ztělesněním zla. Mezi oběma tábory se pomalu ale jistě schyluje k děsivé bitvě biblických rozměrů.

Televizní adaptace oslavovaného románu vznikla podle scénáře Benjamina Cavella a Joshe Boona, který je zároveň režisérem celé série. Autorem finální epizody je sám King a speciálně pro seriál napsal zbrusu nový konec. V hlavních rolích téhle chmurné postapokalyptické série se představí James Marsden, Whoopi Goldberg, Greg Kinnear, Alexander Skarsgård, Heather Graham, Nicholas Lea, Amber Heard, Fiona Dourif nebo Ezra Miller. Jednu chvíli se dokonce šuškalo, že si jednoho ze záporáků zahraje zpěvák Marilyn Manson. Ostatně jeho coververze epického songu The End od The Doors nahradí ikonickou rockovou hitovku Don’t Fear the Reaper od Blue Öyste Cult, kterou použil režisér Mick Garris ve svojí verzi Svědectví z roku 1994.

Pilotní díl vyjde 17. prosince na streamovací službě CBS All Access. Další epizody budou vycházet v týdenních intervalech.