GvK: Kong dostává nakládačku v novém traileru z Godzillovy domoviny

Japonská upoutávka favorizuje domácího borce a dokazuje, že i Godzilla umí rozdávat pořádné rány

Dvě filmové legendy se utkají v epické bitvě věků. Zatímco první upoutávka vyhlížela ve prospěch Konga, japonský trailer preferuje domácího favorita a opičí král od Godzilly dostává pořádnou nakládačku. Monster řež GODZILLA VS KONG vychází za necelé dva měsíce a my už netrpělivě odpočítáváme každou minutu.

V době, kdy po Zemi kráčejí monstra, visí osud lidstva na vlásku. Svou snahou zajistit si nějakou budoucnost svedou dva největší titány ke koliznímu kurzu. Monarch podniká nebezpečnou výpravu, aby Kongovi našel skutečný domov. Neočekávaně se při tom ocitají v cestě rozzuřeného Godzilly, který postupně ničí celou planetu. Velkolepý střet dvou nejmocnějších sil planety, vyvolaný neznámými silami, je pouze začátkem dávného tajemství ukrytého hluboko v jádru planet.

Monstózní duel je inspirován kultovním snímkem režiséra Ishira Hondy King Kong vs. Godzilla, který proti sobě oba velikány postavil už v roce 1962. Moderní střet dávných rivalů natočil Adam Wingard, režisér oslavovaných béček You’re Next a The Guest nebo zdařilého pokračování Blair Witch: 20 let poté. V hlavních rolích se představí navrátilci z předchozího filmu Millie Bobby Brown, Kyle Chandler nebo Ziyi Zhang. Nové tváře zastoupí Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Eiza Gonzalez, Demian Bichir a Brian Tyree Henry.

Čtvrté pokračování ze sdíleného světa MonsterVerse slibuje epickou akci, výrazné rozšíření dosavadní mytologie a celou řadu nových i staronových monster. Do českých a slovenských kin by mělo dorazit 25. března, pokud to samozřejmě aktuální koronavirová situace umožní. Americká premiéra je naplánována na 31. března, kdy Godzilla vs. Kong vyjde souběžně v kinech a na streamu HBO Max. V tuzemsku bude bohužel služba dostupná až ve druhé polovině roku.