PACIFIC RIM: Kaiju ovládli Austrálii v plnohodnotné upoutávce animovaného spin-offu


Kaiju zabrali celou Austrálii. Je na čase vrátit úder. Studio Legendary Pictures společně s Netflixem oživují populární monster značku, kterou před osmi lety nastartoval Guillermo del Toro. Jejich původní animovaný seriál PACIFIC RIM: ZEMĚ NIKOHO hodlá navázat na megalomanské bitvy obřích mechanoidů s gigantickými obludami a představit celou řadu nových kaijů i robotů řady Jaeger. A jak odhaluje nejnovější upoutávka, post-apokalyptická Austrálie se bude doslova hemžit monstry všech možných tvarů a velikostí.

Bývaly doby, kdy kaijuové vylézali z pacifického Ohnivého kruhu. Tehdy lidé vytvořili speciální roboty Jaeger, aby měli prostředky k zastavení agresivních vetřelců z cizích světů. Ale to už je dávno pryč. Teď kaijuové drtí celý australský kontinent, který se musí evakuovat. Dospívající sourozenci Taylor a Hayley při tom zůstanou pozadu. Když objeví opuštěného Jaegera a naučí se ho používat, vydávají se napříč nepřátelským územím v zoufalé snaze najít ztracené rodiče.

Projekt vznikl v animačním studiu Polygon Pictures, které má na svém kontě například oceňované pokračování Ghost in the Shell: Innocence, seriálové Star Wars: Klonové války nebo netflixovskou anime trilogii Godzilla. Scénář k němu napsali matadoři z Marvel Comics Craig Kyle a Greg Johnson. Druhý jmenovaný je zároveň showrunnerem seriálu.

Pacific Rim: Země nikoho bude mít celkem 7 epizod po 30 minutách. Online premiéra je naplánována na 4. března, kdy na Netflixu vyjde kompletní první řada.