Terminátor se vrátí. A tentokrát z něj bude anime

Animovaný projekt pro Netflix napíše scénárista nového Batmana

Divácký zájem o kreslené spin-offy populárních franšíz musí být obrovský. Netflix totiž v poslední době chrlí jednu animovanou sérii podle slavné značky za druhou. Nově pak spojil síly se společností Skydance Media, aby vytvořil anime verzi legendární sci-fi ságy Terminátor.

Kreslený seriál vznikne v japonském animačním studiu Production I.G, které se streamovacím gigantem spolupracuje už od roku 2018 a vytvořilo pro něj například povedenou sérii Duch ve stroji: SAC_2045. Showrunnerem a scénáristou Terminátora bude Mattson Tomlin, spoluautor nového Batmana od Matta Reevese. Celý projekt je zatím v rané fázi vývoje a jeho tvůrci si veškeré podrobnosti ohledně zápletky nechávají pro sebe. Nicméně obsahový ředitel japonské divize Netflixu, John Derderian, prozradil, že jejich anime hodlá prozkoumat filmový vesmír Jamese Camerona z kompletně odlišné perspektivy. Sám Tomlin pak slibuje podvratný přístup k látce a příběh, který má odvážně bořit zavedené konvence franšízy.

Je pochopitelné, že po nenaplněných očekáváních a finančních ztrátách způsobených šestým dílem Terminátor: Temný osud, se Skydance místo stříbrného plátna upíná na malé obrazovky. Pravděpodobně nikdo ale nečekal návrat zabijáckých strojů z budoucnosti takhle brzo. Kdo ví, možná je právě tenhle kreslený restart přesně tím, co terminátoří sága po posledních filmech potřebuje. Každopádně jeho divácké přijetí by mohlo rozhodnout o tom, co je pravdy na tvrzení finančních expertů a průmyslových analýz, že legendární značka už to má dávno za sebou.