Tvůrce Zákonu gangu pro Netflix a Blumhouse chystá celovečerní debut o lidožravé bestii

Kurt Sutter konečně usedl za kameru a připravuje historický horor o krvelačné šelmě

Přeborník na zločinecké subkultury, autor kultovního motorkářského seriálu Zákon gangu a manžel Peggy Bundyové chystá svůj celovečerní debut. Scénárista a producent Kurt Sutter se po dlouhých dvou dekádách psaní konečně rozhodl usednout na režisérskou stoličku. Jeho prvotina se bude jmenovat THIS BEAST a překvapivě půjde o historické hororové drama.

Snímek vznikne pro Netflix a produkčně se na něm bude podílet i hororový matador Jason BlumBlumhouse Production. Sutter si vedle režie sám napíše scénář a celý projekt ke všemu zaštítí z pozice výkonného producenta. Jeho film je podle všeho inspirovaný skutečnými útoky Gévaudanské bestie, k nimž docházelo ve druhé polovině 18. století ve Francii. Vychází tak ze stejného příběhu, který před 20 lety působivě zfilmoval režisér Christophe Gans (Silent Hill) v multižánrovém eposu Bratrstvo vlků.

Sutterova This Beast se nicméně z Gévaudan přesune na anglický venkov, kde bude sledovat malou vesničku terorizovanou tajemnou bestií. Vedle neznámého zvířete ale tamní obyvatelé musí čelit také náboženským fanatikům, kteří se dostali k moci díky narůstající panice. Jedinou nadějí na záchranu by mohl být chudý lovec, jenž se zapřísáhl zastavit veškeré krveprolití. Nikdo ale nemá ani nejmenší tušení, jaké jsou jeho skutečné důvody k lovu lidožravé šelmy.

Podle Suttera není žádnou náhodou, že skončil právě u Blumhouse. Jak sám uvádí, jeho znepokojivé příběhy vyvěrající z rodinných vazeb jsou pro žánrové studio jako stvořené. Streamovací gigant jim pak údajně poskytl přímo dokonalé místo pro jejich „krvavý pakt“. Žádné další podrobnosti ohledně data premiéry nebo obsazení zatím nebyly oznámeny.