GODZILLA VS. KONG: Čínský trailer konečně odhaluje mechanického Titána


Ještě jednou GODZILLA VS. KONG. Do zámořské premiéry ostře sledovaného duelu zbývá pouhopouhý týden a s blížícím se střetem obou filmových legend už zjevně není důvod cokoliv skrývat. Nejnovější upoutávka zacílená na čínský trh tak nešetří drobnými spoilery a konečně odhaluje třetí monstrum z klasického kaiju kánonu japonského studia Toho. Tím je robotický Titán MechaGodzilla, který se v samém závěru upoutávky ukáže téměř v plné kráse.

Mechanická nestvůra se vůbec poprvé objevila roku 1974 ve snímku Godzilla vs. MechaGodzilla. Tehdy sloužila mimozemské rase Simianů jako nástroj k podrobení lidstva. Nakonec ale byla přemožena spojením sil Godzilly a dalšího ikonického monstra, nebeského patrona King Caesara. Dá se tak předpokládat, že MechaGodzilla bude plnit úlohu společného nepřítele titulních šampionů i tentokrát. Třeba nás ale tvůrci překvapí a půjde o poslední linii obrany proti agresivnímu Godzillovi.

Kolosální střet dávných rivalů natočil Adam Wingard (You’re Next, Blair Witch: 20 let poté). Scénář k filmu napsali Eric Pearson a Max Borenstein podle námětu Zacha Shieldse a Michaela Doughertyho, autora Godzilly II Krále monster. V hlavních rolích se představí navrátilci z předešlého filmu Millie Bobby Brown, Kyle Chandler nebo Ziyi Zhang. Nové tváře zastoupí Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Eiza Gonzalez, Demian Bichir, Brian Tyree Henry a Shun Oguri.

Zámořská uvedení Godzilly vs. Konga je naplánováno na 31. března, kdy film vyjde souběžně v kinech a na streamu HBO Max. Slovenská premiéra je naplánována o necelý měsíc později, a to 22. dubna. Kdy a jestli vůbec tahle ultimátní monster mlátička dorazí do českých kin, je zatím ve hvězdách.