Nový Texaský masakr naváže přímo na originál, vrátí se i „starej dobrej Leatherface“

Kožená tvář na stará kolena znovu pozvedne motorovou pilu

Roku 1974 se celý svět stal svědkem jednoho z nejbizarnějších zločinů z análů americké historie. O 47 let později se tahle tvář šílenství vrací.

Poté, co francouzští exploatéři Alexandre Bustillo a Julien Maury dokončili filmový prequel Leatherface – zrození, se práva hororového milníku Texaský masakr motorovou pilou vrátila zpět jejímu spoluautorovi, mimo jiné také autorovi čtvrtého pokračování Masakr v Texasu, Kimu Henkelovi. Toho se ihned chopila společnost Legendary Pictures a producent Fede Alvarez s plány na rozšíření značky dalším pokračováním.

Jejich nový přírůstek do série se jmenuje jednoduše The Texas Chainsaw Massacre a ještě donedávna byl popisován jako „duchovní sequel“ původního filmu. Nicméně v nejnovější epizodě podcastu The Boo Crew se Alvarez nechal slyšet, že ve skutečnosti půjde o přímé pokračování kultovní klasiky. To se bude odehrávat desítky let po událostech originálu, a samozřejmě se počítá s návratem „starého dobrého Leatherface“, který se v pokročilém věku znovu chopí řemesla. Nápadu na stárnoucího maniaka s koženou tváří jsme se dočkali už v Texaském masakru motorovou pilou 3D z roku 2013, producent nicméně slibuje zcela odlišný film nesoucí se přesně v duchu Hooperova majstrštyku.

Scénář k filmu napsal debutující Chris Thomas Devlin a za kameru usedl autor oceňovaného indie thrilleru Tejano, Texasan David Blue Garcia. Produkčně snímek zaštítili Rodo Sayagues, zmiňovaný Kim Henkel, jeho syn Ian Henkel a Pat Cassidy. Alvarez v podcastu dále prozradil, že všichni usilovali o odlschoolový přístup a podobně jako v případě remaku Evil Dead se vykašlali na digitální triky a používali poctivé praktické efekty.

Soudě podle filmové databáze IMDb se kromě Leatherface vrátí taky jediná přeživší původního masakru z roku 1974, Sally Hardesty. Tu by v pokračování měli ztvárnit hned dvě herečky, a sice Alice Krige (Silent Hill) a Olwen Fouéré (Mandy – Kult pomsty). Dá se tak předpokládat, že se film bude odehrávat ve více časových rovinách, anebo se dočkáme četných flashbacků z minulosti. V dalších rolích se představí Elsie Fisher, Nell Hudson, Sarah Yarkin, Mark Burnham, Moe Dunford nebo William Hope. Kdo si zahrál ústředního psychopata s motorovou pilou, zatím není známo.

Premiéry nového Texaského masakru bychom se měli dočkat ještě v průběhu letošního roku.