ŽENA V OKNĚ: Hvězdně obsazený psychothriller se připomíná novou upoutávkou

Amy Adams má svoje vlastní Okno do dvora

Špehování sousedů může mít děsivé následky. To dokázal už Alfred Hitchcock. Někteří lidi se ale nedokážou poučit. Oceňovaný režisér Joe Wright adaptuje literární bestseller ŽENA V OKNĚ ve hvězdně obsazeném psychothrilleru.

Anna Foxová trpí agorafobií. Bezpečně se cítí, jenom když pozoruje okolní svět z okna. Dokud se do domu přes ulici nenastěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Na vlastní oči spatří něco, co si do té doby nedokázala ani představit. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co vlastně viděla?

Žena v okně vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Daniela Malloryho, píšícího pod pseudonymem A.J. Finn. Scénář k Wrightově filmové verzi napsal herec a dramatik Tracy Letts, autor her jako Brouk nebo Zabiják Joe, které sám adaptoval pro režiséra Williama Friedkina. Snímek vznikl v produkci 20th Century Studios a původně měl dorazit do kin už v květnu minulého roku. Nicméně pandemie koronaviru všechno změnila a filmový přepis oslavovaného románu nakonec koupil Netflix. V hlavních rolích se představí Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore, Anthony Mackie, Wyatt Russell a Brian Tyree Henry.

Mrazivý nervák plný zvratů uvede streamovací gigant už 14. května. Dole najdete nový trailer.