Kultovní mládežnický román Exorcismus mé nejlepší kamarádky se dočká filmového zpracování

Hrůzostrašný příběh o dojemném přátelství až za hrob míří na stříbrné plátno

Christopher Landon, tvůrce svérázných slasherů Všechno nejhorší a Slečna bestie, se pouští do dalšího osobitého projektu. Tentokrát z pozice producenta dohlédne na filmovou adaptaci kultovního mládežnického románu EXORCISMUS MÉ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKY o středoškolském přátelství až za hrob.

Literární retro horor charismatického vypravěče, novináře, scénáristy a autora neotřelé duchařiny Horrorstör, Gradyho Hendrixe, sleduje nerozlučné kamarádky Abby a Gretchen, které si musí projít doslova ďábelskou zkouškou. Jejich přátelstvím otřese podivný incident. Jedné noci se Gretchen beze stopy ztratí v lese a když ji nakonec objeví, už není tou dívkou, kterou Abby znala. V lese se něco stalo a ona si to něco odnesla s sebou. Příběh je navíc ukotvený do konce 80. let, kdy Amerikou zmítala takzvaná satanská panika vyvolaná hysterickým strachem ze satanismu a šíření ďábelských kultů. 

Filmová verze románu, který bývá často popisován jako Exorcista na způsob Smrtící atrakce, vznikne v produkci společnosti Endeavor Content. Za kameru usedne seriálový matador Damon Thomas, režisér žánrových hitovek jako Penny Dreadful nebo Na mušce. Scénář podle Hendrixovy předlohy napsala Jenna Lamia. Do hlavní rolí byly obsazeny Elsie Fisher (Castle Rock) jako Abby a Amiah Miller (Válka o planetu opic) coby posedlá Gretchen. Jejich spolužačky si zahrají debutující Cathy Ang a Rachel Ogechi Kanu.

Projekt v uplynulém týdnu postoupil do produkční fáze, tím pádem bychom se ho mohli dočkat někdy v průběhu příštího roku. Distribuce se s největší pravděpodobností chopí Amazon Studios.