PARANORMAL ACTIVITY: NEXT OF KIN zve mezi ďábelské amiše v působivém traileru

Jedna z nejvýdělečnějšího hororových značek definitivně opouští komfortní zónu strašidelného baráku a vydává se do doposud neprozkoumaného terénu

Pokud vám snad chybělo další pokračování found footage ságy PARANORMAL ACTIVITY, můžete se začít radovat. Její autoři, režisér a scénárista Oren Peli a producent Jason Blum, se celou sérii rozhodli restartovat s další kapitolou, která podle všeho nabídne „nečekané přepracování milované hororové značky“. A nutno podotknout, že aktuální filmový reboot nesoucí podtitul NEXT OF KIN by mohl dopadnout mnohem lépe, než bychom si vůbec byli ochotni připustit. Po nic neříkající první ukázce totiž studio Paramount přišlo s plnohodnotným trailerem, který nejenom že definitivně opouští komfortní zónu strašidelného domu, ale zároveň slibuje zajímavý mix duchařiny s folk hororem i slušnou atmosféru plnou všudypřítomné nejistoty. Upoutávka toho navíc kromě nejzákladnější premisy neprozrazuje moc a nechává dostatečný prostor pro další překvapení.

Podle toho, co jsme zjistili z upoutávky, se v pořadí už sedmý oficiální příspěvek do série zaměří na mladou dokumentaristku Margot, která zjišťuje, že její rodina patřila k izolované komunitě Amišů. Spolu s malým filmovým štábem se proto vydává na místo, aby se dozvěděla něco víc o své dávno ztracené matce. Jen krátce po příjezdu se ale začnou dít podivné věci a Margot si brzy uvědomuje, že její nová rodina ukrývá něco zlověstného.

Nadějný restart franšízy napsal autor osvěžujících vyvražďovaček Všechno nejhorší a Slečna bestie, Christopher Landon, který ovšem u série není žádným nováčkem. Stál za scénáři ke druhému, třetímu i čtvrtému dílu a pátý s podtitulem Prokletí dokonce sám režíroval. Za kameru pak usedl tvůrce mysteriózního sci-fi thrilleru Signál z neznáma a zábavného podmořského survivalu Pod vodou, William Eubank. Kromě změny kulis se jejich Next of Kin liší se od zbytku série také svým stylem. Jak je patrné z obou dosavadních ukázek, nejnovější přírůstek bude kombinovat subjektivní kameru příznačnou pro formát found footage spolu s konvenčními filmovými postupy. Což ve výsledku působí až nečekaně svěže.

Kvůli obavám z pandemické situace Paranormal Activity: Next of Kin nakonec nepůjde do kin, ale poputuje rovnou na stream. Jeho online premiéra je naplánována na 29. října 2021, kdy ho uvede SVOD služba Paramount+.