Do třetice Všechno nejhorší? Blumhouse se s univerzitním vrahem ještě neloučí

Návrat slasherové variace na Ramisovo Na Hromnice o den více je stále ve hře, napnul na Twitteru diváky série producent Jason Blum

Když šéf losangeleské továrny na horory Blumhouse Productions s fanoušky o víkendu diskutoval na Twitteru o dalším sequelu franšízy o Michaelu Myersovi s titulem Halloween Ends, který má do domácích kin zamířit letos 13. října, mimoděk prozradil i novinku o možném pokračování série Všechno nejhorší.

„Něco se hýbe. Povím to,“ zněla Blumova lakonická odpověď na dotaz netrpělivého fanouška. Že zatím nedává sbohem dvěma snímkům o vysokoškolačce, která je každý večer zavražděna, načež se jí neustále opakuje ten samý den obdobně jako v komediální klasice Na Hromnice o den více, řekl už před několika měsíci v rozhovoru pro Collider, kde však opět jen vágně naznačil, že s tím „má plán“.

Všechno nejhorší 2 si nechalo otevřená vrátka pro vznik trojky, která měla uzavřít zamýšlenou trilogii. Nicméně na komerční úspěch originálu, který vydělal 125 milionů dolarů (v přepočtu přes 2,6 miliardy korun), druhý díl nenavázal a osud finální kapitoly tak zůstává nejistý.

Režisér Christopher Landon, který se podruhé postaral i o scénář, se s poklesem výnosů v roce 2020 vrhl na humornou výměnu těl teenagerky a masového vraha ve Slečně bestii a poté na loňské oživení Paranormal Activity s přídomkem Next of Kin. Příznivci narozeninové vyvražďovačky se ale čím dál tím hlasitěji dožadují comebacku herečky Jessicy Rothe coby protagonistky Tree, a tak není vyloučeno, že se Landon k hravé sérii z časové smyčky v bližší době vrátí.

Tvůrce mezitím připravuje pro Netflix komickou duchařinu We Have a Ghost s tradičním vzorcem haunted house. Hrdina v ní začne nechtěného obyvatele domu natáčet a z jeho videí se na sociálních sítích rázem stane virální senzace. S mrtvými dušemi si ale samozřejmě není radno zahrávat.