MORTAL KOMBAT: Nové video slibuje nechutně brutální podívanou a epické souboje

Reboot slavné značky slibuje krvavé fatality, u kterých si budeme zakrývat oči

MORTAL KOMBAT začíná už příští týden. Alespoň na HBO Max a v zámořských kinech. Studio Warner Bros. při té příležitosti vypustilo působivé zákulisní video Kombat Evolution, které oslavuje věrný přepis drsné herní akce. Režisér spolu s herci lákají na velkolepé souboje a opravdu brutální násilí. eRkový rating je údajně na samé hranici přípustnosti, takže fatalitami se šetřit nebude. Tříminutové video zároveň obsahuje hned několik nových záběrů včetně efektivního souboje Kabala s Liu Kangem. Zatím to vypadá na opravdu epickou adaptaci videoherní legendy.

Filmový reboot slavné značky je celovečerním debutem režiséra Simona McQuoida. Scénář k němu napsali Greg Russo, který momentálně připravuje filmový restart Resident Evil, a Dave Callaham, autor druhého Zombielandu nebo Wonder Woman 1984. Snímek vznikl za finanční podpory australské federace a jde o vůbec nejdražší film natočený v Jižní Austrálii. Z pozice producenta na jeho realizaci dohlížel hororový hitmaker James Wan.

Vedle známých postav z herní série se ve filmu objeví zbrusu nový hrdina jménem Cole Young, který byl vytvořený speciálně pro film. Youngův specifický bojový styl vytvořil jeho představitel, zápasník a herec Lewis Tan. Ostřílené bojovníky z předlohy si zahráli Jessica McNamee (Sonya Blade), Hiroyuki Sanada (Scorpion), Joe Taslim (Sub-Zero),Tadanobu Asano (Lord Raiden), Josh Lawson (Kano), Mehcad Brooks (Jax), Ludi Lin (Liu Kang) a Chin Han (Shang Tsung).

Mortal Kombat vychází 23. dubna simultánně v amerických kinech a na streamu. Slovenská premiéra je naplánována na 29. dubna. Zato v Česku to podle aktuální situace vypadá, že slavná mlátička mine kina úplně a vyjde rovnou na Blu-ray a UHD nosičích. Ty dorazí do prodeje 14. července.