ALIEN ISOLATION: Jak vznikal hororový survival podle slavného filmu?

Videoherní pátrání Amandy Ripleyové je téměř stejně děsivé, jako původní Vetřelec. Ani to ale nemělo na růžích ustláno

Patnáct let po zmizení lodi Nostromo se inženýrka Amanda vydává na zoufalou vesmírnou misi, aby odhalila pravdu o zmizení své matky, poručíka Ellen Ripleyové. Pokud jste ještě nehráli děsivý survival z vetřeleckého univerza, máte jedinečnou šanci. V online obchodě Epic Store si můžete tento týden zdarma stáhnout hru Alien: Isolation včetně bonusu Last Survivor DLC navrch. Akce platí do čtvrtka 29. dubna. A aby toho nebylo málo, tým GVMERS specializující se dokumentování vzniku kultovních herních titulů, u té příležitosti vypustil zbrusu nový dokument THE HISTORY OF ALIEN ISOLATION dostupný zdarma na YouTube.

Patnáctiminutový film mapuje poměrně komplikovanou historii videohry od nejistých počátků až po výzvu spojenou s vytvořením efektivního hororového zážitku z pohledu první osoby. Vývojáři z britského Creative Assembly totiž museli nejprve přesvědčit Segu, která vlastní práva na herního Vetřelce, aby vůbec dala zelenou na další xenomorfní titul. Isolation ke všemu provázely pochybnosti ze strany fanoušků, protože jeho tvůrci se do té doby věnovali pouze strategickým hrám. Žánr hororového survivalu byl navíc výsadou perspektivy třetí osoby. Výsledkem je přitom jedna z nejlepších hororových videoher, co se odklonila od dosavadní herní řady orientované na akci, a přinesla pořádnou proci plíživého děsu.

Krátkometrážní dokument The History of Alien Isolation je další připomínkou toho, proč si tahle herní nálož z roku 2014 zaslouží vaši pozornost. Pustit si ho můžete dole. Alien: Isolation si pak na vlastní kůži zdarma vyzkoušejte na Epic Games pod tímto odkazem. Hru si stačí aktivovat, pak už vám natrvalo zůstane v knihovně. Ale připomínám, čas na to máte jenom do 29. dubna.