Retro horor ULICE STRACHU slibuje krvavou adaptaci milované mládežnické série

Tři filmy, tři týdny, jeden vražedný příběh. Netflix otevře zlověstnou historii ikonického městečka z románů R. L. Stinea

Městečko Shadyside mělo svoje světlé chvíle. Ty už jsou ale nenávratně pryč. Pro svou děsivou historii si vysloužilo přezdívku Hlavní město vražd USA. Letos v létě nás čeká nostalgická výprava po stopách hrůzy. Netflix během července uvede filmovou trilogii ULICE STRACHU natočenou podle knižních bestsellerů legendárního spisovatele R. L. Stinea. Populární mládežnická série se navíc představí v dospěláckém kabátě. Oproti své předloze si totiž vysloužila eRkový rating a jak prozrazuje zbrusu nový trailer, krví se tady rozhodně šetřit nebude. Než se snad začnete ošívat, hodí se dodat, že sám Stine je z ní nadšený!

Jednotlivé filmy třídílné adaptace se odehrávají v odlišných časových obdobích a mapují nelidské hrůzy, které po tři století terorizují fiktivní městečko. První část s podtitulem 1994 nás zavede do doby, kdy úzkou ohijskou komunitou otřese hrůzný zločin. Parta místních teenagerů si všimne, že se jeho okolnosti až příliš nápadně podobají krvavým incidentům z minulosti. Pokud celé záhadě nepřijdou včas na kloub, celá historie se bude opakovat.

Druhá část: 1978 se přesune do letního tábora Nightwing, kde se pravidelně scházejí děti a vedoucí z rivalizujících měst Shadyside a Sunnyvale. Tentokrát ale budou muset odložit veškerou nevraživost stranou, protože dávná hrůza spojující jejich minulost znovu ožije. Závěrečná Třetí část: 1666 se vrátí ještě hlouběji v čase, kdy malé koloniální městečko zažívá hysterický hon na čarodějnice. Jedna z obětí krvavých procesů na obyvatele uvrhne strašlivé prokletí, které přetrvává i po staletích. Bude na mladých vyšetřovatelích z roku 1994, aby kletbu zlomili.

Trilogie vznikla pod taktovkou režisérky Leigh Janiak, která je podepsaná i pod scénářem. Celý projekt byl původně vyvíjen pro filmové studio 20th Century Fox a počítalo se s jeho uvedením do běžné kinodistribuce. Něž k tomu však stihlo dojít, Foxe odkoupil Disney a jako většina jejich žánrových projektů, i Ulice strachu byla odsunuta stranou. Producenti Peter Chernin a Jenno Topping se proto rozhodli pro odlišný model distribuce a podepsali smlouvu s Netflixem. V hlavních rolích se představí Gillian Jacobs, Sadie Sink, David W. Thompson, Kiana Madeira, Ashley Zukerman, Charlene Amoia, Jeremy Ford, Darrell Britt-Gibson, Matthew Zuk nebo Emily Rudd. Obsazení doplní Maya Hawke, která si tu pravděpodobně střihne podobnou roli, jako Drew Barrymore ve Vřískotu.

Ulice strachu odstartuje 2. července s první částí. Zbylé dva díly budou uvedeny s týdenními rozestupy, a to konkrétně 9. července a následně 16. července, kdy se celý příběh uzavře.