Telefon pana Harrigana: Nový film podle Kinga se chystá příští rok na Netflix. Známe obsazení

Jeden z příběhů povídkové knihy Když teče krev míří na streamovací službu. Telefony nikdy nebyly zlověstnější

Společnost Blumhouse Productions je ve světě hororů a mysteriózních příběhů proslulou značkou a to i přesto, že vznikla teprve v roce 2000. Přelomovým okamžikem pro ně byl snímek Paranormal Activity, který stál pouhých 15 tisíc dolarů a vydělal jich přes 190 milionů. Levný rozpočet, silná autorská svoboda a děsivá zápletka, to jsou jejich základní ingredience. Mezi jejich další slavná díla tak patří např. Insidious, Očista nebo také Sinister. Z kritiky uznávaných filmů pak dva horory Jordana Peela, Uteč a My.

Letos se uskutečnila už druhá virtuální akce této produkční společnosti, která se jmenuje Blumfest, a měla by probíhat pravidelně každý rok. Na ní bylo odhaleno obsazení chystaného filmu Mr. Harrigan’s Phone, který je adaptací povídky Telefon pana Harrigana z knizy Když teče krev od hororového klasika Stephena Kinga. Ve snímku bude hrát Jaeden Martell, známý z filmů TO a Na nože. Společně s ním tam bude hrát Donald Sutherland, kterého jsme mohli naposledy vidět v minisérii Mělas to vědět, ale proslul hlavně svými předešlými rolemi, např. ve filmu Invaze zlodějů těl z roku 1978 nebo v původním MASHi z roku 1970. Ten si zahraje právě titulního pana Harrigana.

Režie a scénáře se zhostí John Lee Hancock stojící za letošními Střípky či za scénářem ke Sněhurce a lovci. Zajímavostí je, že produkci má na starosti nejen Blumhouse, ale také Ryan Murphy, jehož účast na projektu by mohla znamenat specifické vizuální zpracování pro tohoto producenta typické. Stačí zmínit jeho seriálové projekty jako např. American Horror Story, Glee či American Crime Story. Jeho podíl na projektu je součástí rekordní finanční smlouvy, kterou podepsal s Netflixem. Natáčení by mělo začít už tento měsíc, ale premiéra zatím není jasně daná. Mr. Harrigan’s Phone by měl každopádně přijít na streamovací platformu někdy příští rok.

Název je relativně záhadný, a tak prozradíme, o čem vlastně byla povídka a o čem bude film. Příběh pojednává o mladém chlapci žijícím ve státě Maine. Ten se spřátelí s místním miliardářem, panem Harriganem, kterému pomáhá s domácími povinnostmi. Mimo jiné mu pořídí i jeho první smartphone, ten z názvu. Když miliardář zemře, chlapec k němu do rakve vloží právě tento telefon. Postupně ale zjišťuje, že s ním může telefonicky komunikovat i po jeho smrti. A tady hrůzný příběh teprve začíná. Oproti jiným knihám Stephena Kinga je Když teče krev unikátní v tom, že každá ze čtyř povídek má svá vlastní autorská práva. Netflix vlastní tři z nich. Čtvrtou, povídku Krysa, aktuálně připravuje Ben Stiller, který její adaptaci chce napsat, zrežírovat a dokonce si v ní i zahrát. Uvidíme, jak se tyto plánované projekty povedou, ale aktuální plány zní slibně.