JURSKÝ SVĚT: KŘÍDOVÝ KEMP dostane čtvrtou řadu

Netflix potvrdil návrat Křídového kempu. Další sezóna animovaného seriálu dorazí v prosinci a přesune se na nový ostrov

Šestice mladých táborníků přežila nespočet dinosauřích útoků a na konci poslední řady se všem dokonce podařilo uniknout z ještěřího ostrova Isla Nublar. Jejich radost ale zjevně nebude mít dlouhého trvání. Netflix totiž animovaný seriál JURSKÝ SVĚT: KŘÍDOVÝ KEMP obnovil pro čtvrtou sezónu, a jak naznačuje v prvním teaseru, hodlá svoje hrdiny poslat na nový ostrov.

Jen krátce po květnové premiéře třetí série se výkonný producent Colin Trevorrow, který momentálně připravuje velkolepé finále nové jurské trilogie, nechal slyšet, že příběh stále není kompletní, a pokud by dostali příležitost dovyprávět ho celý, umožnilo by jim to vzít seriál na úplně nová místa a odklonit se od všech dosavadních filmů. A jak je patrné z kratičkého teaseru doprovázejícího oznámení nové řady, tomuto slibu hodlá dostát. Sotva patnáctivteřinové video odhaluje pobřeží dosud neznámého tropického ostrova a na několik málo okamžiků je narušeno druhým vysíláním, které nabízí pohled do hornatého vnitrozemí.

Těchto pár záběrů mezi fanoušky jurské ságy okamžitě rozpoutalo živé debaty o tom, kam by se Křídový kemp mohl přesunout. A i když se přímo nabízí možnost ostrova Isla Sorna, dějiště románu Ztracený svět od Michaela Crichtona, jeho filmové adaptace nebo taky třetího Jurského parku, většina teorií se shoduje na tom, že se mladí trosečníci dostanou ještě dál. Konkrétně na ostrov Isla Muerta, známý též jako Site C. Ten se nachází vedle Sorna a patří do fiktivního souostroví Las Cinco Muertes (Pět smrtí). Poprvé byl zmíněn právě v Crichtonově knize, a přestože doposud nebyl oficiální součástí filmového kánonu, hráči ho moc dobře znají ze stavitelského simulátoru Jurassic World Evolution jako ostrov s nevyzpytatelným počasím a zuřivými tropickými bouřemi.

Jestli se tam opravdu podíváme, to zjistíme už 3. prosince 2021, kdy se dospívající trosečníci vrátí na obrazovky streamovacího giganta. Společně s jejich návratem bychom mohli dostat i první indicie k připravovanému pokračování Jurský svět: Nadvláda. Seriálový Křídový kemp se totiž odehrává paralelně s filmovou sérií a jeho minulá řada dohnala události Zániku říše. S nadcházející sezónou tak v ději nejspíš předběhne všechny dosavadní snímky.

Pokud jste s tímhle kresleným spin-offem ještě nezačali, pořád zbývá dost času to dohnat. Rozhodně se nenechte odradit tím, že je určený primárně mladším divákům. Děti byly přece vždycky nedílnou součástí Jurského parku a postupem času získávaly jenom důležitější role. Seriál navíc chytře využívá dětské perspektivy k tomu, aby i dospělým umožnil vrátit se v čase a znovu zažít onu radost z oživení pravěkých ještěrů. Jednotlivé epizody jsou navíc působivě provázány s filmovým děním, nejednou se vytasí s nostalgickým odkazem na původní trilogii a navzdory své cílovce ke všemu obsahují nemalé množství lekaček i dinosauří akce. Zkrátka a dobře tady tluče to pravé jurské srdíčko.