Planet Dark na šestém ročníku festivalu HorrorCon!

Už tuto sobotu proběhne undergroundová akce věnovaná hororu ve všech jeho formách. Na co všechno se můžete těšit?

Pražský Cross Club bude už tuto sobotu hostit 6. ročník festivalu HorrorCon. Undergroundová akce věnovaná hororu ve všech jeho formách představí nabitý program plný knižních křtů, besed, přednášek a filmových projekcí. Letošní ročník proběhne ve spolupráci s Planet Dark, které návštěvníkům představí svoje projekty včetně chystaných novinek a postará se o výběr promítaných filmů. Na co všechno se můžete těšit?

Začneme tím, co uvidíte. Filmový program odstartuje drsný thriller Vendeta, který proti sobě postavil Ondřeje Vetchého s Oldřichem Kaiserem v nekompromisním příběhu o spalující touze po pomstě. Tento odvážný a na svou dobu nevídaný žánrový počin letos slaví deset let od svého vzniku. Chybět nebude ani naše přehlídka krátkometrážních snímků Stopy hrůzy, tentokrát na téma Loutky útočí. Promítnuty budou tituly Skříňkostroj doktora Steina, Světlonoš a Jsme si o smrt blíž, který osobně představí jeho autorka Bára Anna Stejskalová.

Součástí festivalu bude také projekce filmové novinky Hrana zlomu. Nebývale temné drama na pomezí thrilleru a hororu je celovečerním debutem režiséra a scénáristy Emila Křižky a zároveň vůbec prvním snímkem z dílny Planet Dark Orignal. Jeho festivalové uvedení doprovodí delegace v čele s producentem Vratislavem Šlajerem a na závěr bude promítnut Křižkův předchozí film, oceňovaný hororový kraťas Ruchoth Raoth.

Během akce proběhne také beseda s našimi dělníky hrůzy, kde představíme činnost platformy včetně chystaných projektů. K prezentaci s námi zasednou etnolog a odborník na městské mýty Petr Janeček se scénáristou Ondřejem Kopřivou. Společně probereme hororově laděnou dokumentární audio sérii Jinací nebo splatter komedii Shoky & Morthy: Poslední velká akce, která se stala nezávislým hitem tohoto roku. Následně se zaměříme na audio adaptace kosmických hrůz z pera H. P. Lovecrafta namluvené Miroslavem Krobotem i pravidelný Planet Dark podcast pro všechny fanoušky temných žánrů.

Šestý ročník HorrorConu bude vůbec plný zajímavých hostů. Objeví se mezi nimi specialista na slovenské extrémní horory Mark E. Pocha, z domácích osobností přijdou literáti Otomar Dvořák, Františka Vrbenská, Veronika Fiedlerová a Ludmila Svozilová, nebo publicista a autor knižní monografie Černý bod – Horor v českých zemích, Martin Jiroušek. Přítomní budou také zástupci nakladatelství Carcosa, Golden Dog a Medusa, za nímž stojí oslavovaný překladatel Roman Tilcer.

Doprovodný program zastoupí maskérská show Pavla Slaughter Jelínka, koncert metalové kapely Emerald Shine nebo dark party DJ DemiMortuuse v rytmu hororových soundtracků. Bude se vyhlašovat literární soutěž O krvavý brk a k dispozici bude taky CreepyBox – bedna plná strašidelných překvapení, z níž si můžete zdarma cokoliv odnést, nebo do ní vložit. Kompletní program najdete na přímo stránkách Horrorcon.cz. Časový harmonogram celé akce najdete pod tímto odkazem. Přijďte se s námi osobně seznámit na tenhle malý svátek hrůzy, který proběhne v sobotu 13. listopadu od 11 hodin. Těšíme se na vás!