Fanfilm NEVER HIKE IN THE SNOW představí sněžný Pátek třináctého

Jason Voorhees kosí výletníky na zamrzlém Crystal Lake

Režisér středometrážní pecky Never Hike Alone se vrací s pokračováním, které představí Pátek třináctého na sněhu.

Pátek třináctého platí za jednu z nejúspěšnějších značek vůbec. Navzdory její enormní popularitě a neustále se rozrůstající fanouškovské základně ale celá série uvízla na mrtvém bodě. Přetrvávající soudní spory o autorská práva mezi tvůrci prvního filmu, scénáristou Victorem Millerem a režisérem a producentem Seanem S. Cunninghamem, totiž brzdí veškerou studiovou produkci. Naštěstí jsou tu pořád oddaní fanoušci, kteří hodlají Pátek třináctého udržet při životě.

Jedním z nich je i režisér, scénárista a producent Vincente DiSanti, který v roce 2017 natočil mimořádně povedený fan film Never Hike Alone. Jeho středometrážní snímek nadchnul fanoušky značky nejen atmosférickým návratem do tábora Crystal Lake a novou inkarnací Jasona Voorheese, ale taky povedenou cameo rolí Thoma Mathewse (Pátek třináctého 6: Jason žije). Ten se vrátil jako Jasonova nemesis Tommy Jarvis. Na úspěch svého filmu se DiSanti rozhodl navázat pokračováním, které bude prequelem jeho předešlého snímku, a zároveň nastartuje čtyřdílnou websérii plnou herců z filmového kánonu.

Jeho novinka NEVER HIKE IN THE SNOW, která vznikla díky úspěšné crowdfundingové kampani, zastihne Jasona uprostřed zimy, tři měsíce před událostmi předchozího filmu. V okolí Crystal Lake právě probíhá pátrání po zmizelém výletníkovi, jež vede tamní šerif Rick Cologne. Zatímco se svým zástupcem marně pátrá po nějakých stopách, místňák Tommy Jarvis je přesvědčený, že za vším stojí právě Jason Voorhees.

Mathews tentokrát nebude jedinou známou tváří vracející se do akce. Roli Ricka Cologna si po letech zopakuje Vincent Guastaferro (Pátek třináctého 6). Ostřílené veterány pak doplní kaskadér Bryan Forrest (Westworld) a Anna Campbell (Jason Rising: A Friday the 13th Fanfilm). Sněžné předpokračování tak konečně zrealizuje myšlenku zimního Pátku třináctého, se níž přišli Robert Ziegler a David Buchert před dvaceti lety v geekovském scénáři pro desátý díl Jason X: Hell Freezes Over. Studio New Line Cinema ho ale tehdy doslova poslalo k ledu.

Oficiální online premiéra třicetiminutového Never Hike in the Snow je naplánována na 13. října. Což sice není pátek, ale na den přesně to budou tři roky od uvedení Never Hike Alone. Na ten se pořád ještě můžete podívat zdarma na oficiálním kanálu Womp Stomp Films.

První trailer zamrzlého Crystal Lake najdete dole.