Pětiminutový prolog chystaného JURSKÉHO SVĚTA je konečně online

Donedávna byla epická pětiminutová sekvence k vidění jen v IMAX kinech, teď už je ke zhlédnutí i on-line

Dlouhý prolog chystaného pokračování JURSKÝ SVĚT: NADVLÁDA nás bere na samotný počátek a ukazuje, jak vypadala planeta Země dávno předtím, než na ní žili lidé. Odehrává se 65 milionů let nazpět, kdy po zemi ještě chodili dinosauři, a vypráví především původní příběh toho, jak se u mytického komára objevila dinosauří DNA. Epický a vizuálně poutavý úvod zároveň za doprovodu ikonické hudby Michaela Giacchina ukazuje sedm nových dinosauřích druhů, kteří nikdy předtím v žádném jurském filmu nebyli. I ti jsou dílem studia Light & Magic.

Ukázka se následně přesouvá do současnosti a spolu s ní i dinosauři, kteří už nejsou výsadou jenom velmi vzdálené minulosti, ale po událostech Zániku říše si postupně dobývají i náš svět. Prolog byl donedávna k vidění jen ve vybraných IMAX kinech, ale nyní je poprvé dostupný ke zhlédnutí také on-line.

Závěrečný díl nové jurské trilogie se v Česku dostane do kin příští léto a to konkrétně 9. června v distribuci CinemArtu. Je nutné říct, že uvedený prolog se v samotném filmu neobjeví. Jde o zcela originální obsah, který má sloužit jako lákadlo na chystaný velkofilm. Režie se chopil Colin Trevorrow, který stál už za první částí tohoto úspěšného rebootu staré klasiky.

Nadvládě budou hrát staré i nové tváře. Můžeme se pochopitelně těšit na hvězdy Chrise Pratta, Bryce Dallas Howard, Sama Neila, Lauru Dern, Jeffa Goldbluma, ale také třeba na Omara Sy, Justice Smitha nebo Scotta Haze. Konkrétní detaily o zápletce zatím odhaleny nejsou, a tak zůstává otázkou, co se tentokrát v jurském světě bude dít. Předešlý díl každopádně slibuje, že se role obrátily a tentokrát se na dně potravinového řetězce octnou právě lidé.