Halucinogenní trailer osmdesátkové scifárny Blood Machines

Pokračování cyberpunkového kraťasu Turbo Killer

Francouzské režisérské duo Seth Ickerman (pseudonym režisérů Raphaëla Hernandeze a Savitriho Joly-Gonfarda) a hudebník Carpenter Brut pronásledují duši stroje napříč galaxií ve fantasmagorické kosmické opeře inspirované filmy a hudbou 80. let.

Dva vesmírní lovci pátrají po zmizelém stroji. Když se jim ho podaří vystopovat, jsou svědky podivného fenoménu. Ze stroje unikne duch ženy, jako by měl svou vlastní duši. Aby zjistili, co je zač, vydávají se po jejích stopách v divoké vesmírné honičce.

Psychedelické indie sci-fi BLOOD MACHINES navazuje na hudební kraťas Trubo Killer z roku 2016, který spojil divokou videoherní estetiku rozpustilých osmdesátek s retro syntezátory. Vzniknul tím natolik opojný svět, že se ho Ickerman s Brutem rozhodli rozšířit. Na pokračování pracovali několik let, a přestože má jenom 50 minut, obsahuje víc než 500 trikových záběrů a pracovalo na něm celkem sedm společností zabývajících se digitálními efekty. Celý projekt byl financován prostřednictvím Kickstarteru.

Retro-futuristický kyberpunk Blood Machines uvede americká žánrová platforma Shudder v podobě třídílné minisérie už 21. května.

Koukněte na hypnotický trailer.

Našlapaný synthwave soundtrack od Carpentera Bruta si můžete poslechnout tady.