Fantaskní svět Nadace Isaaca Asimova ožívá v prvním upoutávce seriálu FOUNDATION

Budoucnost začne v roce 2021

Oceňovaná knižní sci-fi série Isaaca Asimova se dočká televizní adaptace. Apple TV+ se vydá na galaktickou výpravu do rozsáhlého vesmíru Nadace se seriálem FOUNDATION.

Ten nás vezme tisíce let do budoucnosti, kde budeme sledovat postupný zánik první galaktické Říše, jak ho předpověděl matematický génius Hari Seldon. Aby zabránil následné éře barbarství a chaosu, rozhodne se s hrstkou vyhnanců založit na samém okraji galaxie Nadaci, která má zachovat kulturu i vědění a stát se zárodkem nové Říše.

Desetidílnou space operu pro Apple připravuje showrunner a výkonný producent David S. Goyer (Blade, Smrtihlav) spolu se scénáristou Joshem Friedmanem (seriálová Ledová archa, Avatar 2) a produkčním studiem Skydance Television (Půjčovna masa). V roli geniálního matematika předvídajícího budoucnost uvidíme Jareda Harrise (Černobyl, Terror), jako současný císař galaxie se představí Lee Pace (trilogie Hobbit) a vedení Nadace převezme ženská verze Salvora v podání Leah Harvey. Kronikářku Gaal si zahraje začínající herečka Lou Llobell a robotického Prvního ministra ztvární Laura Birn.

Premiéra Foundation je naplánovaná na rok 2021. Dole koukněte na epickou první upoutávku, která slibuje dechberoucí vesmírnou podívanou. Apple TV+ má konečně zaděláno na svůj první megahit.

Velkolepá literární sága Nadace sestává celkem ze sedmi knih mapující historii galaktického impéria. Asimov svou sérii psal 49 let a v roce 1966 za ni získal cenu Hugo pro „nejlepší sérii všech dob“. Často se do Nadace zahrnují také Asimovy knižní série o robotech a Galaktické říši, které se odehrávají ve stejném fikčním světě. Možnosti pro seriálové universum jsou tak prakticky nevyčerpatelné.