Adaptace Kingovky Holčička, která měla ráda Toma Gordona se hýbe kupředu


Když se lidé ztratí v lese, občas se jim může něco stát. Svoje o tom ví devítiletá Trisha McFarlandová z psychologického hororu Holčička, která měla ráda Toma Gordona, který v roce 1999 napsal Stephen King. O adaptování dívčina hrůzyplného putování hlubokými lesy usiloval před více než patnácti lety režisér George A. Romero, který s Kingem předtím spolupracoval na filmech Creepshow (1987) a Temná polovina (1993). Nakonec dal ale přednost pokračování své zombie série Země mrtvých (2005). Po jeho smrti z projektu sešlo.

Nicméně Chris Romero, někdejší manželka zesnulého režiséra, spojila síly s producenty Ryanem Silbertem, Royem Leem (To) a Jonem Bergem (Doktor Spánek), a po všech těch letech se rozhodla adaptaci Kingovy novely oživit.

Podle nejnovějších zpráv serveru Deadline se k filmové THE GIRL WHO LOVED TOM GORDON připojila společnost Village Roadshow Pictures, která stála například za Kingovkami Srdce v Atlantidě (2001) nebo Pavučina snů (2003). Scénář k adaptaci pak napíše Christy Hall, spolutvůrkyně netflixovského seriálového hitu I Am Not Okay With This (2020).

„Jsem nadšený, že se moje kniha adaptuje, a že za ní stojí Georgeova společnost. Chris [Romero] dlouho a tvrdě pracovala, aby projekt vůbec vznikl,“ vyjádřil se na konto připravovaného filmu sám King.

Novela Holčička, která měla ráda Toma Gordona sleduje devítiletou dívku s nadhazovačským dresem Red Sox na rodinném výšlapu. Otrávená hádkou kvůli rozvodu svých rodičů, sejde z cesty a sklouzne z příkrého srázu. Bez zranění, ale dezorientovaná, vydá se na opačnou stranu a skončí v hlubokých lesích Apalačských hor. Snaží se nepanikařit, snaží se nemyslet na nejhorší. Brzy ji ale dostihne vyčerpání, žízeň, hlad a nedobytný pocit, že ji něco sleduje.