Netflix vypustí armádu nemrtvých v indické novince Betaal


Zlo je věčné. Dostane se až do morku kostí a přetrvá i po smrti.
Tvůrčí tým, který stál za povedenou indickou minisérií Ghúl (2018), se vrací na Netflix s novou zombie sérií BETAAL inspirovanou indickým folklorem.

Blumhouse Television spojilo síly s SK Global Entertainment a Red Chillies Entertainment, aby oživili další prastaré zlo. Po věznici obléhané démonem z arabské mytologie se podíváme do odlehlé vesničky, kde stavba dálnice uvolní kletbu Betaalské hory a probudí k životu plukovníka Britské Východoindické společnosti a jeho nemrtvý batalion. Jednotka protipovstalecké policie tak bude muset zastavit dvě stě let starou armádu hladových zombií, aby zabránila zániku naší civilizace.

Čtyřdílná minisérie Betaal je vedle jihokorejského Království zombií dalším pokusem Netflixu o exotickou resuscitaci zombie fenoménu. A jak první trailer dokazuje, tahle kulturní diverzita funguje. Netradiční pojetí oživlé smrti spolu s cizokrajnými legendami vtiskuje celému subžánru vítané osvěžení.

Seriál vytvořil, napsal a režíroval Patrick Graham (Ghúl) společně s režisérem Nikhilim Mahajanem a scénáristou Suhanim Kanwarem. V hlavních rolích se objeví Viineet Kumar Singh, Jitendra Joshi, Aahana Kumra a Suchitra Pillai

Betaal vypustí svou kletbu 24. května.