Seriálová Ledová archa přijíždí na Netflix


Před sedmi lety nastal konec světa. Teď už zbyl jen ten vlak. Nezastavitelný Sněhoborec LEDOVÁ ARCHA odstartoval svou seriálovou cestu na Netflixu.

Poté, co se ze Země stala zmrzlá pustina, cestují zbytky civilizace v obří vlakové soupravě. Tísní se v ní několik tisíc přeživších, rozdělených podle různých funkcí a společenského postavení. Zatímco vepředu si spokojeně žije bohatá smetánka, na konci vlaku trpí nižší sociální vrstvy. Ti už ale mají utlačování dost a připravují vzpouru.

Seriálová Ledová archa je adaptací oslavovaného francouzského komiksu Jacquese Loba z roku 1982 Le Transperceneige. Vznikl v produkci jihokorejského režiséra Bong Joon-hoa (Mutant, Parazit), který už před sedmi lety v barrandovských studiích natočil stejnojmennou filmovou verzi. V čele nezastavitelné vlakové soupravy stojí Jennifer Connelly a mezi cestujícími najdeme Daveeda Diggse (Velvet Buzzsaw), Alison Wright (Castle Rock), Sheilu Vand (A Girl Walks Home Alone at Night), Mikea O’Malleyho (Drtivý dopad) nebo Seana Beana (Hra o trůny).

První dvě části jsou ode dneška dostupné na Netflixu. Nové díly vycházejí každé následující pondělí. První řada má deset má deset epizod a seriál byl nedávno obnoven pro druhou sezónu.