Čelisti připlouvají na UHD discích


Nestárnoucí klasika Stevena Spielberga ke svým pětačtyřicetinám dostala zaslouženou péči digitální restaurace. Studio Universal konečně sáhlo do svých archivů pro původní negativy a naskenovalo je ve 4K. Legendární adaptace románu Petera Benchleyho ČELISTI tak dneska vychází na UHD discích.

Písečné pláže, modré moře a zářivé nebe vítají návštěvníky rekreačního města Amity. Nikdo ale netuší, co se skrývá pod hladinou. Po několika krvavých útocích je jasno. Letovisko terorizuje žralok bílý. Trojice statečných mužů v čele s místním šerifem proto vyráží na širé moře, postavit se krvežíznivému predátorovi osobně.

Čelisti jsou jedním z nejděsivějších a nejvýdělečnějších filmů zároveň. Jejich kasovní úspěch odstartoval éru letních blockbusterů a vysoké výdělky spustily hotovou lavinu hororů se zvířecí tématikou, které začaly formovat celý subžánrový. Nyní si tuhle kultovní klasiku můžeme užít v definitivní restaurované podobě nativního 4K s rozšířením barevného i jasového prostoru a Dolby Atmos zvukem. Tuzemské vydání oproti tomu americkému sice nenabídne 44 stránkový booklet s raritními fotografiemi a storyboardem, pořád ale obsahuje více než čtyři hodiny bonusových materiálů.

Bonusy:

  • Natáčení Čelistí (122 min.)
  • Žralok stále děsí: Dopad Čelistí (101 min.)
  • Čelisti: Restaurování filmu (8:22 min.)
  • Vystřižené a nepovedené scény (13:35 min.)
  • Z placu (8:48 min.)
  • Trailer (3:41 min.)

Celkem 258 minut.

Přiložený Blu-ray disk pak nabízí ještě obrazové materiály v podobě fotografií z natáčení, storyboardů, Marketingu Čelistí a téměř stovku dalších obrázků ve speciálním segmentu Fenomén Čelistí.